DAC Midweek #2: Når et samfund rives itu

­

Vi byder velkommen til DAC Midweek #2 den 3. juni under titlen ’Når et samfund rives itu’. Mød generaldirektør Anders Ladekarl fra Røde Kors, journalist Thomas Ubbesen, dokumentarfotograf Nikolaj Møller og næstformand Anton Rysling fra Arkitekter uden grænser og arkitekturanmelder Kristoffer Weiss.

På en række udvalgte onsdage inviterer vi til DAC Midweek. Bræk ugen over, stil ind på det dagsaktuelle og mød din by! Midtpunktet er aftenens talkshow, hvor kreative, intelligente og udfordrende mennesker vender og drejer et aktuelt emne og sætter ord på, hvordan det kommer til udtryk i byen og arkitekturen.

Hvilken rolle spiller arkitektur og byplanlægning, når krigen eller katastrofen rammer?  DAC Midweek sætter denne gang spot på arkitekturens rolle langt væk fra de bonede gulve og glittede magasiner.  Når samfund opløses i kaos, om det er borgerkrigen i Syrien, krisen mellem Ukraine og Rusland, jordskælvene i Nepal og Haiti, konflikten mellem Israel og Palæstina, så foregår de altid et sted. Og når krigen er forsvundet, når tilliden mellem mennesker og sikkerheden skal genopbygges, kan arkitektur spille en afgørende rolle, som det der samler en splittet befolkning. Fra den helt akutte indsats med at skaffe midlertidige boliger til det lange seje træk med at opbygge huse, byer og samfund efter krisen.

>> Tilmeld dig her

Skriv et svar