Arrangementer på Overgaden. Institut for Samtidskunst

FORSAMLINGER. CHRISTIANSHAVNS INTERNATOINALE KINADAG

Torsdag d. 4. juni kl. 18 danner udstillingen “Kina Butik. Undtagelsestilstand” ramme om et arrangement i anledning af 20års-dagen for massakren på den Himmelske Freds Plads. Demonstrationerne imod det kinesiske styres korruption og for demokratiske reformer fandt sted mellem april og juni 1989. Den 4. juni rykkede tropper og tanks fra Folkets Befrielseshær ind og ryddede pladsen. De uofficielle dødstal varierer mellem 400 og 7000 personer.

Demonstrationerne er stadig et politisk tabu i Kina, hvor enhver diskussion af emnet betragtes som upassende og risikabel. På trods af et stigende pres fra befolkningen har det kinesiske styre forhindret mindehøjtideligheder på årsdagen.
“Kina Butik. Undtagelsestilstand” betragter ud fra et dansk hverdagsperspektiv Kina som kulturelt fænomen og politisk stormagt. Udstillingen løber – ligesom demonstrationerne – fra april til juni, og d. 4. juni markeres med en række arrangementer.

Orange Spøgelse Åben Plads – Performance
4. juni vil et orange spøgelse gå over Christianshavns torv, som en del af en performance af Frans Jacobis. Orange er den farve, der i Kina forbindes med markeringen af begivenhederne i 1989.

Introduktion
Introduktion til udstillingen og aftenen ved udstillingens kuratorer Tomas Lagermand Lundme og Kristina Ask.

Demokratisk Workshop
Joachim Hamou arrangerer en workshop, der ønsker at diskutere, neutralisere og genopfinde mulighederne for et demokratisk samfund.

Kinesisk poesi og iranske hemmelighed

Den kinesiske lyriker Jun Feng læser digte op, og den irakiske kunstner Mahmoud Alibadi bidrager med en jordnær overraskelse.

Desuden vil der være kinaskak, mahjong og kinesisk te.
Bær orange tøj og tag Mao-sko på!

Picturesfrommy_childhood_5

Spacer380_2

BOGRECEPTION

Fredag d. 5. juni kl. 17-19
Empty

Den nye bogudgivelse “Maskine” indeholder en novelle af forfatteren Thomas Boström og malerier og skulpturelle objekter af billedkunstneren Jakob Rød. De to udfordrer de konventionelle sammenhænge mellem sprog og billeder. Bogen indeholder hemmelige koder og manipulerede ikoner, og sammenhængene er først  aflæselige, når man giver slip på rationelt at ville beherske bogens indhold.

Maskine_billede4

Spacer380_2

FILM SCREENING

Torsdag d. 11. juni kl. 18.
Empty

En aften i musikkens tegn i forbindelse med Malene Nors Tardrups udstilling. Vi viser den tyrkisk-tyske instruktør Fatih Akins film “Crossing the Bridge / the sound of Istanbul”, de handler om Alexander Hackes (fra bandet  Einstürzende Neubauten) forsøg på at indfange Istanbuls særegne og alsidige lyd. Denne episke rejse er et intimt møde med den kulturelle konglomerat som man som beskuer og lytter ikke kan lade være med at forelske sig håbløst i. Der serveres myntedrinks til filmen.

læs mere på www.overgaden.org

Overgaden.Institut for Samtidskunst
Overgaden Neden Vandet 17
DK-1414 København K
+45 3257 7273

Skriv et svar