DANSK KOMPONIST FORENING PRÆSENTERER 100 ÅRS HISTORIE

– et leksikon i ord, lyd og billeder over danske komponister

For snart 100 år siden blev Dansk Komponist Forening grundlagt. Foreningens 100-års fødselsdag er blevet fejret gennem hele 2013 og kulminerer den 5. december med fødselsdagsfest, festkoncert i DR og lancering af det storstilede og unikke webleksikon KomponistBasen.

KomponistBasen belyser dansk musikliv gennem 100 år, med mere end 420 biografier over danske komponister, født 1840 og frem til i dag. I ord, lyd og billeder portrætteres danske komponister – fra Lange-Müller, Carl Nielsen og Herman Koppel til nutidens Per Nørgård, Hans Abrahamsen og Rune Glerup.

Med denne satsning løfter Dansk Komponist Forening en omfattende og vigtig opgave indenfor såvel kulturarven som formidling af ny dansk musik. KomponistBasen rummer en unik viden om dansk musikliv i perioden 1913 til i dag, og leksikonet skildrer en mangfoldighed inden for musikalsk virke og kunstneriske udtryk, der den dag i dag er med til at gøre dansk musik gældende på den internationale scene.

Leksikonet er både beregnet til hurtigt orientering og inspiration for en bred gruppe af interessenter, men tilbyder også og ikke mindst et fagligt formidlet stof, der går i dybden med værker, trækker tråde mellem komponister og forklarer væsentligt termer og æstetiske retninger. Dette stof vil med stor fordel og udbytte kunne anvendes i musikundervisningen på gymnasieniveau og højere læreanstalter.

Med et højt niveau af fagligt formidlet stof, muligheden for at lytte til musikken mens der læses om den, og en samling der tæller de største komponistnavne, datidens glemte eller oversete samt nutidens unge talenter er der her tale om en helt særlig gave til musikelskere, fagfolk og nysgerrige læsere.
KomponistBasen findes på adressen http://www.komponistforeningen.dk/node/24

Skriv et svar