DEN NYE LYD #2 – gratis litteraturarrangement

 Den nye lyd 2 annonce information stor

#2 NY POESI
Der er gang i den danske litteratur! Overalt ligger der nye og vilde digte og blomstrer og kaster med nåle eller står dér i vindene og er helt vildt gnistrende. Vi kunne sige: Det 3. årtusindes hjerte, vi kunne sige Det nemme og det ensomme, vi kunne sige: Dø, løgn, Dø.

Vi er alle sammen kroppe og vi er alle sammen spundet ind i det her samfund, der er langt fra vores forstand. Mette Moestrup, Ursula Andkjær Olsen og Asta Olivia Nordenhof, arbejder alle med en stor poetisk tradition samtidig med et særligt engagement i samtiden.

Det er digte med hjerne og det er digte med hjerte. Fra bekendelsens digtere til oldtidens klagesange til shamanisternes og heksenes tricks. I skal glæde jer til en helt særlig aften på Café Teatret. Punktum.

OM DIGTERNE
Mette Moestrup debuterede med samlingen Tatoveringer i 1998. Hendes digte er ofte i direkte dialog med denne verdens klassiske poesi. Fra Sappho til Rilke, fra Sylvia Plath til Yoko Ono. Hendes seneste digtsamling Dø, løgn, dø er en heftig bevægelse, der kredser om køn, race og magthierarkier.

Ursula Andkjær Olsen debuterede i år 2000 med samlingen Lulus sange og taler. Hendes digte er ofte blevet karakteriseret som flerstemmige og musiske forløb. Hendes seneste samling Det 3. årtusindes hjerte er en lang og heftig klagesang om samfund og moderskab.

Asta Olivia Nordenhof debuterede med samlingen Et ansigt til Emily. I Hendes seneste og anden bog, Det nemme og det ensomme, møder vi en uhyre nøgtern stemme, der taler om at stå lige her i livet, svajende og om at være i en randtilstand og være skrøbelig lige dér i livets liv.

FRI ENTRÈ

TIDSPUNKT Kl. 20.00-21.30

STED CaféTeatret, Skindergade 3, 1159 Kbh K

Læse mere om DEN NYE LYD på www.cafeteatret.dk

Skriv et svar