Paper plane industries – åbningsFEST og fernisering

UDSTILLINGSRUMMET PAPER PLANE INDUSTRIES PRÆSENTERER HELGE HJORT BENTSEN: HAVET I EN KOPP. TEGNINGER. FERNISERING OG FESTLIG FEJRING AF UDSTILLINGSRUMMETS ÅBNING TIRSDAG DEN 14. APRIL 16-22. MED MUSIK, DANS OG PAPIRFLY

UDSTILLINGSRUMMET PAPER PLANE INDUSTRIES I IKK CAFÉEN

Paper plane industries er et udstillingsrum, etableret af studerende ved IKK, Institut for Kunst- og Kulturvidenskab, med base i IKK’s café Roland Bar på KUA– instituttets café som også drives af frivillige studerende (åben hverdage kl. 10-16).
Paper plane industries er baseret på drømmen om at realisere og udnytte det åbenlyse potentiale der findes i spændingsfeltet mellem de æstetiske videnskaber på universitetet og de udøvende kunstnere i det københavnske vækstlag.

Paper plane industries lukker kunsten ind og slipper den løs på universitetet som en integreret del af hverdagen i caféen. Kunsten skal ikke nødvendigvis være en bekræftelse af de akademiske teoretiseringer som forgår i de studerende hoveder – men må meget gerne være institutionsundergravende og rebelsk. Vække nysgerrigheden og lave ballade.

Paper plane industries former og folder kunstneriske og kulturelle papirfly, sender dem af sted og ser om de kan svæve. Og med lidt held flyver de ud over universitetets jordlod.

FØRSTE UDSTILLING: HELGE HJORTH BENTSEN: HAVET I EN KOPP

I den anledning lancerer Paper plane industries sin første udstilling Havet i en kopp af den norskfødte kunstner, grafiker og illustrator Helge Hjorth Bentsen (f. 1988).

Udstillingen viser et udsnit af Helge Hjorth Bentsens tidligere arbejder på papir, samt nogle helt nye værker skabt specielt til udstillingen. Helge Hjorth Bentsens værker rummer (hans unge alder til trods) stor kompleksitet og diversitet – dog altid med et drenget glimt i øjet som måske skyldes hans fortid i grafittimiljøet. Helge Hjorth Bentsen forstår at blande skrøbelighed med finurlighed og værkerne besidder en stor følsomhed overfor muligheden for at modsætninger kan sameksistere i fantasien.

Helge Bentsens værker forstår at vise, mime og diskutere ekstreme forhold i trygge omgivelser ved brug af materialesamples, tryk og et adrig svigtende dobbeltblik på omgivelserne. Som at betragte havet i en kaffekop.

Den 14. april fejrer vi både åbningen af udstillingsrummet Paper plane industries og holder fernisering for Helge – med havudsigt (og havindsigt) og papirfly massevis. Vi glæder os til at se dig!

Mange hilsner Paper plane industries.

KONTAKT:
Paperplaneindustries@nullgmail.com
Helge Hjorth Bentsen: www.helgebentsen.com
Ida Oline Frandsen (kunsthistoriestuderende): idaolinefrandsen@nullhotmail.com
Frederikke R. Juncker (litteraturvidenskabsstuderende): frederikkerj@nullhotmail.com
Nina Marie Poulsen (litteraturvidenskabsstuderende): ninamariepoulsen@nullhotmail.com

Skriv et svar