Seminar: Kunsten før og nu – dialog og refleksioner.

Seminaret arrangeres i relation til udstillingen KONFRONTATION.
Torsdag den 6. juni 2013 kl. 16-19.

Med afsæt i udstillingen afholder Den Frie Udstillingsbygning et seminar, hvor tankerne bag udstillingen og kuratorernes, claus ejner og Zven Balslev, refleksioner omkring denne vil blive diskuteret.

KONFRONTATION viser værker af 18 nulevende og afdøde internationale kunstnere, der på forskellig vis har konfronteret deres samtids normer og konventioner; det sande og falske, og det smukke og hæslige. Hver kunstner viser herved et udsnit af sin tid, samfundet og en aktuel, politisk situation. Flere af udstillingens værker har vakt debat, mens andre er faldet hen i glemsel, fordi de ikke var en del af de kunstneriske hovedstrømninger. Fælles er, at kunstnerne tager aktivt stilling til den verden de er en del af, konfronterer den og gerne tager et politisk standpunkt – enten direkte eller på en mere subtil måde. Samtidig viser udstillingen nogle universelle temaer, som kunsten op gennem historien bliver ved med at forholde sig til.

Vi har inviteret fem paneldeltagere, som alle har et kendskab til en eller flere af de udstillede kunstnere. Eftermiddagen vil byde på korte oplæg med mulighed for efterfølgende diskussion og spørgsmål. Seminaret afsluttes med en performance: Jeg er et gennemsnitsmenneske, af claus ejner.

Paneldeltagerne er:
Kunstner Zven Balslev
Kunstner claus ejner
Kritiker og foredragsholder Tove Thage
Museumsinspektør ved Storm P. Museet Nikolaj Brandt
Billedkunstner og formidler Gorm Spaabæk

Tilmelding skal ske til info@nulldenfrie.dk. Grundet eftermiddagens længere program serverer vi sandwich til de fremmødte.
Alm. entré

Vel mødt!

For yderligere information se www.denfrie.dk

Forfatter: denfrie

Den Frie Udstillingsbygning Oslo Plads 1 2100 København Ø

Skriv et svar