En collage i musik og ord i anledning af udstillingen ”Max Ernst – Drøm og revolution”:

Torsdag aften, den 26. marts, i Louisiana Café – med ild i pejsen og mulighed for aftenens buffet på tallerkenen – vil ”Ensemble European Music Project” under kunstnerisk ledelse af den tyske musiker Jürgen Grözinger præsentere en collage i musik og ord. Inspiration til aftenens performance er hentet i Grözingers mangeårige fascination af surrealismen og Max Ernst, og med udgangspunkt i den erotiske-slapstick-krimi-novelle ”La liberté ou l’amour” af den franske surrealist Robert Desnos har han sammensat programmet.

Jürgen Grözinger, født i Ulm i Tyskland, er en klassisk uddannet musiker, som igennem årene har bevæget sig over i den ny musik. Han etablerede ”Ensemble European Music Project” i 1996 og blev samme år kurator for festivalen for ny musik i sin fødeby. I den forbindelse skabte han en platform for ny musik, som han til stadighed udvikler i mange retninger og gerne kombinerer med eksempelvis klubscenen, hvor han selv optræder enten som dj, komponist eller som musiker.

Jürgen Grözinger har modtaget mange priser og har komponeret musik til både film og danseteater.Kunstneren bor i dag i Berlin.

Loplop-Lounge / En hyldest til Max Ernst
Musik af Erik Satie, George Antheil og Jürgen Grözinger.
Tekster af Paul Eluard, Robert Desnos, André Breton og Max Ernst.

”Ensemble European Music Project”:
Jueri Gagarino – dj set and percussion
Antonis Anissegos – electric piano/sampler
Jan Gebauer – oplæser

Udstillingen er blevet mulig med støtte fra:

· OAK FOUNDATION DENMARK
· Knud Højgaards Fond
· C. L. Davids Fond og Samling

Se endvidere: www.louisiana.dk

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar