OVERGADEN INSTITUT FOR SAMTIDSKUNST // KUNSTPUBLIKATIONER 2013

web billede

Overgaden danner i maj måned rammen omkring KUNSTPUBLIKATIONER 2013, der som led i årets First Floor program for tiende år i træk stiller skarpt på kunstpublikationen og kunstnerbogen som et unikt – men ofte også overset – format indenfor kunsten. Over en periode på 23 dage fejrer Overgaden kunstpublikationen ved gennem en bogmesse, en udstilling samt en række af arrangementer med oplæsning, talks, debatter og et heldagsseminar endnu en gang bringer denne særegne kunstform i fokus.

3. maj kl. 17-20 // MESSEÅBNING OG FERNISERING
Kom og vær med til at fejre åbningen af årets messe for kunstpublikationer på Overgaden, som markerer startskuddet på KUNSTPUBLIKATIONER 2013. Fredagen byder ligeledes på fernisering af udstillingen Danish artists’ books – the exhibition, så kig forbi Overgaden ml. kl. 17 og 20, hvor vi vanen tro fejrer åbning og fernisering med god stemning og gin&tonics.

3. maj – 5. maj // BOGMESSE // KUNSTPUBLIKATIONER 2013
Fra fredag d. 3. maj til og med søndag d. 5. inviterer Overgaden indenfor til den årlige messe for kunstpublikationer. For tiende gang i træk bringer Overgaden kunstpublikationen i fokus, når husets første sal dammer rammen omkring en summende messe, hvor udvalgte forlag fra ind- og udland vil præsentere deres nyeste udgivelser, ligesom et program af samtaler, hvor flere af årets messeaktuelle forlag vil fortælle om deres arbejde med og forhold til kunstpublikationen, vil være at opleve i løbet af weekenden.

3. maj – 26. maj FIRST FLOOR // DANISH ARTISTS’ BOOKS – THE EXHIBITION
En kunstnerbog er et kunstværk i bogform. En bog som kunst frem for de traditionelle kunstmonografiers repræsentation af kunst. Udstillingen Danish artists’ books – the exhibition stiller skarpt på kunstnerbogen. Igennem en præsentation af en række udvalgte kunstneres værker, hvor kunstnerbøgerne udgør et selvstændigt og vigtigt spor i deres samlede kunstneriske praksis, samt gennem præsentationer af kontemporære eksempler på hvad kunstnerbøger er og kan være, udfolder udstillingen den danske kunstnerbog – før som nu. Udstillingen er kurateret af Thomas Hvid Kromann, Maria Kjær Themsen og Louise Sidenius.

FRI ENTRÉ Udstillinger og events på Overgaden er altid gratis og alle er velkomne.

Besøg Overgaden Institut for Samtidskunst på Facebook.

Skriv et svar