UTOPIA TALKS på ARKEN

HVAD TV-SERIERNE GEMMER
– eller om utopien i TV og tegneserier

UTOPIA TALK m. Jokum Rohde og Ulrik Crone

ARKEN onsdag d. 18. marts kl.18.10

Gratis for gæster med entré til museet


Er den utopiske tænkning i dag erstattet af en værdidebat, der søger tilbage i historien frem for at udvikle nye samfundsmodeller? Svaret på spørgsmålet findes ikke kun i det politiske liv. Det findes også i hverdagens fiktioner. Hvad fortæller TV og tegneserier os om samfundsidealer og drømme i dag? Dramatiker Jokum Rohde og filosof Ulrik Crone diskuterer skjulte – eller åbenlyse – utopier i dagens populærkultur, når ARKEN er vært ved den første af tre UTOPIA TALKS.

Vi tænker ikke over det, men TV-serier, film og tegneserier er vigtige pejlemærker for de samfundsidealer og værdikonflikter, der eksisterer i dag. Tegneserieuniversets figurer inkarnerer mere eller mindre skjulte utopiske elementer og reflekterer derfor utopiens kritik af det eksisterende samfund.?

Politiske TV serier som 24 timer og Præsidentens Mænd spejler demokratiets problemer i dystopiske og utopiske scenarier. Krigen mod terror og legitimiteten af tortur problematiseres både åbenlyst og med skjulte utopiske referencer. Utopiens radikale samfundskritik viser sig under overfladen.

Onsdag den 18. marts gæster dramatiker Jokum Rohde og filosof Ulrik Crone ARKENs første UTOPIA TALK. Her diskuterer de hvilke af tidens idealer og værdikonflikter, som TV serier og tegneserier afspejler – og hvordan.

UTOPIA TALKS – det gode liv til debat

I løbet af foråret sætter ARKEN utopien og forestillingen om det gode liv til debat. Under overskriften UTOPIA TALKS indleder museet en række debataftener, der spørger til utopiens rolle i samtiden. Debatarrangementerne finder sted i forbindelse med museets UTOPIA projekt.

KOMMEDE UTOPIA TALKS/FORÅR 2009 :

Onsdag d. 15. april, kl. 18.10

Mette Holm og Mogens Lykketoft om utopiens status i det moderne Kina

Onsdag d. 13. maj, kl. 18.10: Martin Krasnik med gæst om utopiens status i dag

Skriv et svar