Omvisere søges

KØS Museum for kunst i det offentlige rum søger 2 nye studentermedhjælpere til at indgå i museets omviserteam.

Stillingen består i varetagelse af omvisninger primært for museets voksne publikum, så som kunstforeninger samt større og mindre grupper i private sammenhænge tillige med offentlige omvisninger på søndage. Muligvis vil der forekomme omvisninger for børn og unge. Skoletjenesten på KØS tilbyder dialogbaserede undervisningsforløb i skiftende udstillinger med mulighed for værkstedsarbejde i museets billedværksted.

KØS Museum for kunst i det offentlige rum er landets eneste specialmuseum, der indsamler, udstiller og forsker i skitser, modeller og andre forarbejder til kunsten i det offentlige rum. Museet arrangerer 2-3 større særudstillinger om året. Derudover er der mere eller mindre permanente udstillinger af værker fra museets egen samling, der rummer ca. 15.000 værker. Særligt populær er museets udstilling af Bjørn Nørgaards forarbejder til gobelinerne, der skildrer 1000 års danmarkshistorie og kunsthistorie. Museets skiftende udstillinger giver et enestående indblik i de særlige processer og problemer, der knytter sig til at skabe kunst i det offentlige rum.

Vi forestiller os, at du er studerende og gerne med en bachelor i kunsthistorie eller med anden relevant baggrund. Det er en fordel, at du interesserer dig for kunst i en offentlig kontekst og kan se potentialer i formidlingen af de kunstneriske processer og problemstillinger, der knytter sig til området. Både ansøgere uden og med omvisererfaring vil tages i betragtning.

De to ledige stillinger er på tilkaldebasis, og vi forventer derfor, at du er fleksibel, da de bestilte omvisninger kan ligge på hverdage såvel som i weekenden.

Private såvel som offentlige omvisninger aflønnes med henholdsvis 500,- og 600,- kr. afhængigt af tidspunktet. Omvisninger på engelsk eller andet fremmedsprog aflønnes med 700,- kr.

Har du lyst til at arbejde med kunstformidling til et bredt publikum i et kreativt miljø og har du mod på at sætte dig ind i nye stofområder, så send en kortfattet ansøgning med cv og kontaktoplysninger hurtigst muligt til: sdl@nullkoes.dk

ANSØGNINGSFRIST: Fredag d. 1. marts 2013, kl. 16.00.

For yderligere information tjek www.koes.dk eller ring til leder af KØS Skoletjeneste, Sissel Dreiøe Langkilde på 56 67 60 31.

KØS logo

Skriv et svar