W W W: Internettet – og de begrænsende nyhedsstrømme

  • Er internettet anarki?
  • Bliver verden ude, når internettet lukker sig om dig?
  • Vil du selv vælge, hvad du vælger fra?
  • Personaliserer du dit internet?

W W W. Internettet – og de begrænsende nyhedsstrømme er en tværmedial kunst og oplysningsudstilling skabt af den nydannede kunstnergruppe STUM, med henblik på at engagere samfundet i debatten om vores vaner og brug af nyheder på internettet. Internettets potentiale er stort, både som et nyhedsmedie og som en kilde til at udvide vores horisont og indblik i verden. Men for at internettet skal kunne leve op til sit potentiale og fungere som en demokratisk og politisk offentlighed, kræver det, at vi reflekterer over vores online vaner. På trods af internettets mange muligheder, mener vi, at der er en tendens til, at vi alligevel kommer til at bevæge os i de samme cirkler, den samme online nyhedsstrøm, så vi i stedet for at udvide vores viden, kommer til at bekræfte vores allerede eksisterende viden og interesser.

Med et både videnskabeligt og kunstnerisk udgangspunkt sætter udstillingen med fem værker fokus på internettets problematikker, såsom dets personaliserede udbud af viden. Værkerne forholder sig til internettet som nyhedsmedie og mulighed for vidensdeling. Udstillingen udtrykker, at internettets potentiale kræver, at vi reflekterer over brugen af det virtuelle univers, samt hvilke forhindringer det står overfor.

Foreningen STUM er en nystartet idébaseret og samfundsengagerende kunstnergruppe, der skaber non-profit kunstneriske kulturudbud i København med fokus på dannelse og folkeoplysning. Et ungt initiativ til styrkelsen af demokratiet.

W W W. Internettet – og de begrænsende nyhedsstrømme finder sted:

Guldbergsgade 9, 2200 KBH.N
Fernisering d.28 november kl. 17.00-22.00
Åbent d. 29 november – d. 2 december kl. 14.00-21.00

Skriv et svar