Bliv frivillig i rollespillet Unge på Flugt

Har du lyst til at give skoleelever en oplevelse for livet og være med til at formidle viden, der kan skabe grobund for tolerance og forståelse mellem mennesker, så er Unge på Flugt noget for dig!

Unge på Flugt er et 24 timers læringsrollespil, der hører under Ungdommens Røde Kors. Gennem rollespillet oplever skoleelever (8.-10. klassetrin) på egen krop, hvad det vil sige at være flygtning. Eleverne spiller flygtninge og bliver af Unge på Flugts instruktørgruppe ledt igennem en simuleret flugt. En flugt, der blandt andet indebærer et møde med korruption, bureaukrati, sult, flygtningelejre, checkpoints og den danske asylprocedure.

Vær med til at gøre en forskel
Unge på Flugts formål er at formidle viden, der kan skabe grobund for tolerance og forståelse mellem mennesker. Som instruktør er du med til at:

•   Give unge skoleelever en stærk oplevelse.
•   Nuancere flygtninge- og indvandrerdebatten.
•   Indgå i et energisk og målrettet team med noget på hjerte.
•   Påtage dig pædagogiske og organisatoriske udfordringer.

Du behøver ikke at være den store skuespiller
Instruktørerne i Unge på Flugt spiller mange forskellige roller i spillets 14 sekvenser og er med til at fremprovokere forskellige slags følelser hos eleverne. Vores instruktører har vidt forskellige uddannelser og jobs, er 18-35 år og bor i hele landet. At være instruktør kræver ingen skuespil-/rollespilserfaring – det kommer hen ad vejen. Men det er vigtigt, at du er engageret, kan tage ansvar og har lyst til at gøre en forskel.

Lidt praktisk omkring flugterne som er godt at vide
Flugterne foregår på folke- og efterskoler i hele Danmark i weekenden, hvor vi mødes fredag aften og tager hjem søndag eftermiddag. Instruktørernes transport og mad betales af projektet. Vi overnatter i klasselokaler på skolerne. Der er 30-150 elever og 10-25 instruktører på en flugt. Som instruktør bestemmer du selv, hvor mange flugter du vil deltage i. Typisk afholder vi seks flugter på et år. Meget af spillet foregår udendørs, både om dagen og aftenen.

Bliv instruktør – tag med på næste uddannelse
Du bliver instruktør ved at deltage i Unge på Flugts instruktøruddannelse og efterfølgende være med som instruktørføl på to flugter. Uddannelsen strækker sig over to weekender. Den næste uddannelse finder sted d. 26-27. januar og d. 1.-3. februar. Det koster 150 kr. at deltage i hele uddannelsen. Heri er inkluderet offentlig transport til og fra uddannelsesstedet samt fuld forplejning i begge weekender.

To spændende, sjove og lærerige weekender venter
I den første uddannelsesweekend tager du selv flugten og oplever rollespillet på egen krop. Den efterfølgende weekend bliver du klædt på teoretisk og får bl.a. indsigt i de psykologiske og pædagogiske virkemidler.

Meld dig til instruktøruddannelsen eller få mere info
Kontakt Lærke Molbech på laerke@nullurk.dk eller tlf. 28 95 66 05.

Skriv et svar