Fernisering på Overgaden fredag d. 13. april kl. 17

Velkommen til åbningen af to nye udstillinger på Overgaden: Tingen – From the Greece Gropers Foundation af Jeuno JE Kim & Lasse Krog Møller og Hauntings I af Guy Maddin.

Jeuno JE Kim og Lasse Krog Møller viser 10 samlinger fra den fiktive institution The Greece Gropers Foundation, der bringer de institutionelle strukturer i fokus. Ved at mime en museologisk præsentationsform peger udstillingen på de systemer, vi lærer verden at kende igennem, og stiller spørgsmål til distinktionen mellem det kuriøse, det kostbare og det kasserede.

Filmhistoriens fantomer indtager Overgadens første sal med installationen Hauntings I af den internationalt anerkendte videokunstner og eksperimentalfilminstruktør Guy Maddin. Gennem en årrække har Maddin opsamlet beretninger om urealiserede filmprojekter samt færdigindspillede film, der er gået tabt i historiens løb. Hans fascination af de potentielle mesterværker kommer til udtryk i 11 kortfilm, hvor han bearbejder sine forestillinger om de tabte film i små impressionistiske fragmenter. Udstillingen er blevet til i samarbejde med CPH PIX.

Tid: Fredag d. 13. april kl. 17-20
Sted: Overgaden – Institut for Samtidskunst, Overgaden Neden Vandet 17, København K
Fri entré
www.overgaden.org

 

Skriv et svar