23. FEBRUAR: DEBAT PÅ OVERGADEN – KUNSTNERISK FORSKNING

Hvad dækker begrebet kunstnerisk forskning over? Og hvilken rolle skal den spille for de kunstneriske uddannelser? Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive sat fokus på, når Overgaden lægger hus til et åbent debatmøde arrangeret af Billedkunstnernes Forbund (BKF) og Unge Kunstnere og Kunstformidlere (UKK).
Kunstnerisk forskning i form af ph.d. stipendier, spiller en stadig større rolle i landene omkring os, mens fænomenet endnu er i sin vorten herhjemme. Begrebets potentialer og omfang diskuteres allerede i fagmiljøerne, og denne aften sætter BKF og UKK emnet på dagsordenen med følgene program:

Kl. 17-18 vil Katrine Dirckinck-Holmfeld og Frans Jacobi, som begge er udøvende kunstnere, der er igang med en praksisbaseret phd, præsentere deres respektive forskningsområder.

Kl. 18-19 vil Mikkel Bogh (Det Kgl Danske Kunstakademi) og Gertrud Sandqvist (Malmö Konsthögskola) debattere de muligheder og udfordringer, billedkunstfaget og –uddannelserne står overfor, når kunstnerisk forskning vinder indpas på kunstakademierne. Sidsel Nelund (UKK) og Signe Vad (BKF) er ordstyrere i debatten, som er åben for spørgsmål fra salen.

Tid: Torsdag d. 23. februar kl. 17-19
Sted: Overgaden Institut for Samtidskunst, Overgaden Neden Vandet 17, 1414 Kbh K
Arrangementet er gratis
For yderligere information se www.overgaden.org

Skriv et svar