Per Olov Enquist – og hans andet liv

Per Olov Enquist og Suzanne Brøgger taler om Et andet liv

”Læserne må bare takke og tage imod…” Sådan skrev den svenske avis Aftonbladet om P.O. Enquist Et Andet liv. Bogen er nu aktuel i Danmark, og det er Per Olov Enquist også.

Enquist besøger International Forfatterscene i Den Sorte Diamant som den første udenlandske forfatter i den nye sæson. I samtale med kollegaen og forfatteren Suzanne Brøgger, vil Enquist fortælle om selvbiografien, som han bl.a. har modtaget den svenske Augustpris for.

I Et andet Liv, der strækker sig fra Västerbotten til Broadway sætter kunstneren sine kreative og destruktive sider i centrum. Den begynder i Nordsverige hvor Enquist vokser op i et strengt kristent samfund, der ser alkoholdjævelen som den største af alle djævle.

I samtalen med Suzanne Brøgger vil Enquist komme ind på nogle af de centrale emner i sin bog: Hvordan det lykkedes ham at blive til en af Nordens mest succesfulde forfattere. Hvordan han fik stor international succes og i flere år boede i København, hvor han var ophavsmand til en af Det Kongelige Teaters største publikumssucceser, Fra regnormenes liv. Men også hvordan der midt i succesen begyndte at spire en personlig krise, hvor barndommens djævle fik tag i ham. Skuespilleren Michael Moritzen vil læse centrale passager op af Et Andet Liv.

Per Olov Enquist (f. 1934) voksede op i Nordsverige. Han slog igennem med Magnetisørens femte vinter (1964) og Legionærerne (1968), for hvilken han modtog Nordisk Råds pris. Senere fulgte en lang række skuespil og romaner, deriblandt Livlægens besøg der fik Augustprisen som den bedste svenske roman i 1999.

Bogen Et andet liv udkommer på dansk den 22. januar 2009 på Samlerens Forlag/ Rosinante & Co.

Torsdag 15. januar 2009 kl. 20:00, Dronningesalen International Forfatterscene

Billetpriser:
Standard 65 kr.
Studerende 30 kr.
Diamantklub 40 kr.

Billetter i Diamantens reception. Standardbilletter også online på BILLETnet

Skriv et svar