Påvirket Som Kun Et Menneske Kan Være

Torsdag den 8. december kl. 19.30–21.00 i Den Frie Udstillingsbygning.
Påvirket Som Kun Et Menneske Kan Være. Artist talk og bogkoncert med Konrad Korabiewski (
lydkunstner/komponist) og Litten Nystrøm (mixed media kunstner).
Det tværkunstneriske lydbogsværk, Påvirket Som Kun Et Menneske Kan Være hvor grænserne mellem musik, billedkunst, illustration og ord overskrides, og forestillingerne om hvad en bog er og kan forflyttes, kan nu opleves i Den Frie Udstillingsbygning.

Konrad Korabiewski & Littens projekt har høstet stor opmærksomhed både i Danmark og udlandet for værket, som er en gennemført syntese mellem grafisk kunstbog og lydkunst.  Medieomtalen har været massiv, og både musik, kunst- og litteraturanmeldere skamroser hybridværket.
Allerede kort efter udgivelsen blev værket nomineret til en af verdens mest prestigefyldte priser for illustrationskunst / kunstbøger, nemlig Swatch Young Illustrators Award. Siden har duoen turneret Nord Europa og deriblandt efterårets bogmesse i Frankfurt – verdens største af slagsen – hvor Påvirket Som Kun Et Menneske Kan Være var repræsentant for både Danmark og Island.

Det er en helt speciel oplevelse at overvære Konrad Korabiewski & Littens værk live. Du vil opleve en fuldendt blanding af sanseforførelse og boglig fordybelse, hvor det visuelle, digteriske og musikalske udtryk går op i en højere enhed.

Inden sansebombardementet for alvor sætter ind med aftnens koncert, vil de to kunstnere give en artist talk om deres pionerprojekt. Derudover udstilles Påvirket som kun et menneske kan være, så du kan bladre i denne mest forunderlige bog, hver side fyldt med nye kunstværker, teksturer, udklip og skriftlige fortællinger. Lydsporene og musikken skifter når du bladrer.

Påvirket som kun et menneske kan være er blevet fremhævet som værende “en begivenhed, ikke kun blandt kunstnerbøgerne fra 2010, men i de danske kunstnerbøgers historie. En historie, der indeholder mange højdepunkter, hvortil just dette værk, med sit fokus på de materielle og taktile sider, ubesværet kan placeres”. Ordene er Thomas Hvid Kromanns, lektor ved KU med forskningsspeciale i kunstnerbøger.

Påvirket som kun et menneske kan være er udsendt af Geiger Records i 100 håndlavede, unikke eksemplarer, som er tilgængelige for både køb og udstilling.  

Kom til et poetisk og mystificerende tværeæstetisk projekt, der har imponeret i både billedkunst, musik- og litteraturmiljøet!

Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, 2100 København Ø
Tidspunkt: Kl. 19.30 – 21.00
Entré: 45 kr. Billetten inkluderer adgang til Den Frie Udstillingsbygnings aktuelle udstilling.

Forfatter: denfrie

Den Frie Udstillingsbygning Oslo Plads 1 2100 København Ø

Skriv et svar