Praktikplads på tidsskriftet KRITIK

Tidsskriftet KRITIK søger en praktikant pr. 1/2 2009.

KRITIK er et kulturtidsskrift med fokus på litteraturen. Siden 1967 har KRITIK slået sit navn fast som Danmarks vigtigste forum for læsninger af gammel og ny litteratur, for diskussioner af litteraturlæsningens metoder og teorier, og for litteraturens forhold til samfund, kultur, videnskab og politik.

Fra sit litterære centrum breder KRITIK sig til de øvrige kunstarter og til filosofien, psykologien, sociologien, politikken, matematikken, spionagen og svineslagtningen. Den dybtgående kulturdebat trives bedst i et tværfagligt klima, hvor den enkelte fagtradition kan frigøre sig fra indforstået terminologi og diskutere sine indsigter med andre.

Fælles for KRITIKs mangfoldighed af artikler er den kritiske tilgang. Ikke som det smagende subjekts vilkårlige karaktergivning eller dagbladsanmelderens hofteskud, men som den kvalificerede argumentation i essayet, litteraturlæsningen eller den polemiske replik.

Redaktionen består af Frederik Stjernfelt og Lasse Horne Kjældgaard. KRITIK udgives af Gyldendalske Boghandel, Nordisk Forlag A.S., Copenhagen, og støttes af Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter.

 

Som praktikant på KRITIK kommer du til at deltage i det redaktionelle arbejde på alle niveauer. Du er med til redaktionsmøderne, hvor vi planlægger de kommende numre, registrerer og læser korrektur på det indsendte materiale, og er velkommen til at komme med gode idéer til layout, artikler og markedsføring. Der vil formentlig i løbet af praktikperioden også blive mulighed for at prøve kræfter med oversættelse af udenlandske artikler.

Vi søger en praktikant, der for det første har lyst og tid til at lære forlagsarbejdet at kende, gerne med høgeøjne for komma- og slåfejl, og en god sproglig sans. Sprogkundskaber i fransk og tysk er også en fordel. Endelig gør det ikke noget hvis du har flair for det digitale, og har lyst til at hjælpe med til arbejdet med hjemmeside og lignende.

Du skal beregne ca. 15 timers arbejdstid om ugen – med daglige møder i tiden op til deadline. Praktikperioden er ulønnet. Alle, uanset hårfarve, brillestel og kønslige præferencer, opfordres til at ansøge. Sidste ansøgningsfrist er 15/1 2009.

 

Skriv om dig selv, og hvad du har lavet tidligere til: kritik@nullgyldendal.dk.

Bedste hilsner

Martin Baake-Hansen

Redaktionssekretær

Skriv et svar