Louisiana Literature

Litteraturfestival på Louisiana
1. – 4. september 2011
Louisiana Literature er en litterær begivenhed med samtale, oplæsning, musik, dans og performance. Louisiana Litterature vender læserblikket mod lande som Australien, Bulgarien, Den Dominikanske Republik, Israel, Kina, Libyen, Nigeria, Rusland, Syrien og USA.
Det er med stor glæde, at Louisiana præsenterer det endelige program for Louisiana Literature 2011, som afholdes i dagene torsdag den 1. – søndag den 4. september med en lang række internationale og danske forfattere i dialog med hinanden og i samspil med museets kunst. I alt fyrre forfattere indtager Vestfløjen, Giacometti-salen, Koncertsalen, Børnehuset og Skulpturparken.
Louisiana Literature bringer forfattere fra mange dele af verden sammen på kryds og tværs. For blot at nævne nogle få: Dorrit Willumsen møder finske Märtta Kikonen; begge har skrevet forrygende erindringsbøger. Helle Helle møder sin lærermester og sit store idol, den norske forfatter Kjell Askildsen. Henrik Nordbrandt optræder sammen med syriske Adonis, som han er en stor beundrer af, og Adonis optræder desuden med sin ven og kollega, libyske Ibrahim Al-koni. Den amerikanske forfatter Marilynne Robinson optræder med en elev fra et af sine creative writing-hold på University of Iowa, den kinesiske Yiyun Li, der i dag skriver prisvindende bøger. Carsten Jensen møder den bulgarske forfatter Ilija Trojanow; begge har rejsen som tema i deres forfatterskaber og mødet med andre kulturer som vigtigt omdrejnings-punkt. Journalist Mikael Bertelsen introducerer tre debutanter i scenerummet Gran Canyon, der har taget navn efter museets store David Hockney maleri.

Lydtur
Nye litterære lydværker er igen i år produceret til litteraturfestivalen, som tilbyder publikum en særlig museumsoplevelse gennem iPods. Ni forfattere har skrevet tekster til steder og kunst på museet, der inspirerer dem, omsat til et lydunivers af digteren og radiomanden Pejk Malinovski. Blandt andet harJens Blendstrup fundet en åndsfælle i Henry Heerup, Inger Christensens digtsamling ”Alfabet” er i spili Louisiana Café, Mette Moestrup skriver om en af Louisianas trapper, mens den russisk-amerikanske
Gary Shteyngart hylder museets toiletter!

Læselyst
Læselyst er et nyt programpunkt på festivalen. Her taler forfatterne ikke om deres egne værker, men medbringer en bog, som har betydet meget for dem. Det handler om at læse og om den litteratur, der har præget den enkelte forfatter.

Dans, performance og koncert
Louisiana Literature 2011 er litteratur i flere afskygninger og udtryksformer. Gertrude Steins tekster bliver fortolket af en koreograf og to dansere i forestillingen ’Always Now Slowly’. Peter Laugesen optræder for første gang i Danmark med bandet Tre konger, ligesom bandet Klimakrisen med Lars Skinnebach og Theis Ørntoft giver deres første live-optræden. Også Søren Ulrik Thomsen, Jørgen Leth og Nicolaj Stochholm gæster festivalen med bandet Det glemte kvarter.

To performance-forestillinger er en del af programmet: Den engelsk-japanske performancekunstner Simon Fujiwara bruger fortælling og litterære greb i sit arbejde, hvilket også gør sig gældende i den enestående performance om ’Theo Grünberg’, som fremføres på festivalen. Desuden indtager kunstnerkollektivet Yoyooyoy museet om søndagen med et ord- og musikværk, der bliver til på stedet og udvikles og opføres
over seks timer.

For børn – Hr. Skæg og Hr. Overskæg
I Børnehuset optræder Hr. Skæg og Hr. Overskæg med bogstavlege og sjov med sproget.

Fakta
Bemærk venligst at der ikke er mulighed for pladsreservation til de enkelte arrangementer.

Entré: En festival-billet inkl. entré til museet for alle fire dage koster 150 kr. og kan købes på Louisianaog i Politikens Boghal, Rådhuspladsen.

Museets åbningstider: Tirsdag – fredag kl. 11-22. Lørdag, søn- og helligdage kl. 11-22. Mandag lukket.

Web: www.louisiana.dk – se evt. ændringer her – eller følg os på Facebook: Louisiana Literature

Velkommen til fire dages litteraturfestival på Louisiana!

Louisiana Literature er støttet af C. L. Davids Fond og Samling.

Med venlig hilsen
L O U I S I A N A
Susanne Hartz
Pressechef

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar