100 gratis billetter – først til mølle

Torsdag den 21. september kan studerende komme gratis til arrangementet “Krig mod kulturarven” på Glyptoteket.

Vi udlodder 100 gratis billetter til studerende – først til mølle! Så skynd dig at få fingrene i din billet. Brug kampagnekoden KRIG-MOD-KULTURARVEN-GRATIS ved billetkøb her.

Om arrangementet Krig mod kulturarven på Glyptoteket

Islamisk stat har systematisk ødelagt kulturværdier. Det samme gør Rusland lige nu mod Ukraines kulturarv. Og i øjeblikket har kunstneren Abbas Akhavan genskabt et plyndret museumsrum, som stod tilbage efter invasionen af Irak i 2003, på Glyptoteket i udstillingen curtain call.

Kom og bliv klogere på, hvilken betydning kulturarv har for den nationale identitet, og hvorfor det er så betydningsfuldt, når offentlige kunstværker ødelægges i krigshandlinger eller indgår i ulovlig kunsthandel.

Glyptoteket inviterer til en samtale, hvor vi sammen med ph.d. i kritiske kulturarvsstudier Marie Elisabeth Berg Christensen og museumsinspektør og kurator Anna Kærsgaard Gregersen undersøger, hvordan kulturarven bliver offer for krig og væbnede konflikter. Journalist Nynne Bjerre Christensen modererer samtalen.

Om Marie Elisabeth Berg Christensen
Marie Elisabeth Berg Christensen er uddannet kunstkonservator samt arkæolog og har netop færdiggjort en ph.d. i kritiske kulturarvsstudier. Her har hun undersøgt, hvordan museumsinstitutionens formål og virkeområde påvirkes af geopolitiske forhold og (mis)brugen af kulturarv i væbnede konflikter. Hun har publiceret flere artikler om sikkerhedsliggørelse af kulturarv og museet som aktør i international sikkerhedspolitik. Dertil er hun faglig sekretær i Blue Shield Danmark og tilknyttet Nordic Center for Cultural Heritage and Armed Conflict som forsker.

Om Anna Kærsgaard Gregersen
Anna Kærsgaard Gregersen er inspektør i den moderne samling på Glyptoteket samt kurator på museets aktuelle særudstilling ABBAS AKHAVAN – curtain call.

Arrangementet foregår torsdag den Torsdag den 21. september på Glyptoteket. Billetter giver fri entré til Glyptoteket hele dagen.

Skriv et svar