Nature & Culture – International Poetry Film Festival / Kulturhuset Islands Brygge

Nature & Culture – International Poetry Film Festival løber af stablen i Kulturhuset Islands Brygge til november

Kunst og aktivisme går hånd i hånd – begge kan anvendes som effektive værktøjer til at udbrede et budskab og til at få sin stemme hørt i den offentlige debat. I dette tilfælde er budskabet, at for at vi kan sikre planetens fremtid, er der akut behov for at skride til handling nu. Kloden har brug for at blive repræsenteret med en vægtig stemme. Her kommer poesien ind i billedet! 

“Nature & Culture – International Poetry Film Festival”, er et samarbejde mellem Kulturhuset Islands Brygge og det københavnske Red Door Gallerys indsamlings- projekt Det Poetiske Fonotek. Et projekt, som tog sin begyndelse under sidste års coronanedlukning. Her udsendte fonoteket et open call og begyndte at indsamle kortfilm fyldt med poetiske stemmer fra hele verden. Fælles for bidragene er, at alle indsendte film tematisk behandler emnerne klima, natur og miljø. Indsamlingen har resulteret i en virkelig alsidig selektion af filmpoetiske bidrag fra hele verden. 

Til Nature & Culture – International Poetry Film Festival, som foregår på Kulturhuset Islands Brygge den 21. og 28. november, er der blevet indsamlet næsten 300 poesifilm fra mere end 50 lokationer verden over. Her optræder blandt andet bidrag fra Egypten, Kosovo, Argentina, Irak, Taiwan, Australien samt fra alle de skandinaviske lande. Festivalens officielle selektion af film er udvalgt af journalist, foredragsholder m.m. Solveig Willum og kunstner Christina Jonsson. Udvalget er inddelt i forskellige genrer: poesifilm, animation, kortfilm, eksperimentalfilm og dokumentarer. Filmene vises på Kulturhuset Islands Brygge under festivalen.  

Læs mere og køb billetter på: https://www.facebook.com/events/860906567893621/

Skriv et svar