AUTOPSIA #3 – sanselige møder mellem koreografi, videokunst og ny musik

Dans for dansens skyld?

Når bevægelse indfanges på kamera

Autopsia er en programserie bestående af fire arrangementer sammensat af en nyskabt kuratorduo i København. I Autopsia udforskes samspillet mellem dokumentation af performance og komposition af ny lyd.

Program d. 22. april kl 20.00 på Jazzhouse

NEON af Hannes Þór Egilsson x Illdjinn
RIGHT ANGLED CURVES af Noa Eshkol x Astrid Sonne & Xenia Xamanek
THE WAY SOUNDS ATTACK af Stina Nyberg x Pan Daijing

 

Arrangementerne afholdes på Jazzhouse i vinteren/foråret 2017 og består af 12 udvalgte dokumentationsvideoer og 12 musikalske genfortolkninger, opført live af en række nytænkende, eksperimenterende lydkunstnerne. De udvalgte videoværker dokumenterer moderne dans, koreografi og performancekunst, men varierer i udtryk, udspring og format. Til hvert arrangement præsenteres tre videoværker med tilhørende live-opførte lydfortolkninger, og ligeledes er hver
aften tituleret med et grafisk symbol skabt til den specifikke sammensætning af deltagende værker og musikacts.

På lørdag, d. 22. april, foregår tredje arrangement i rækken. Denne gang vil publikum blive præsenteret for tre dansevideoværker, skabt af skandinaviske og internationale kunstnere mellem 1956-2016 – alle med det tilfælles, at de forholder sig til systemer, strukturer og metode med kroppen som udgangspunkt; dans for dansens skyld, og ikke mindst dans med afsæt i et konstrueret og nøje koreograferet system. De udvalgte, videodokumenterede performances kan udføres når og hvor som helst, hvor den pågældende struktur hersker.

Lydsiden til disse værker vil blive skabt af lokale såvel som internationale artister og udgøres af et udsnit af eksperimenterende komponisttalenter og anerkendte performere, der hver især møder musik, performance og filmmediet med en stærk æstetisk sans og samtidig tør skubbe til publikums forståelse af, hvad musikkomposition er og kan være.

 

Læs indlæg på IDORT.dk – en samtale mellem de to grundlæggere og kuratorer.

Tilmeld dig event på Facebook og køb billetter via Billetlugen

Skriv et svar