Liveart.dk søger assistenter til internationale kunstnere

COLAB

“Until the lions invent their own historicans, the story of the hunt will be told by the hunter”

Chinua Achebe

photo+2
Ato Malinda

Liveart.dk søger ulønnede assistenter til internationale kunstnere på residency i København april og maj 2016.

Skriv til info@nullliveart.dk hvis det har interesse eller ring til Henrik på 40980979

 

Historie og viden overleveres ikke kun via bøger og objekter, men også gennem handlinger, skikke og ritualer. Et samfund udvikler fortællinger, der afspejler medlemmernes selvforståelse. Nogle institutionaliseres og performes igen og igen; andre udviskes og forsvinder. Men hvad afgør, hvilke fortællinger, der slippes indenfor på institutioner og medier, mens andre udelades af den individuelle og kollektive erindring? Og hvordan forløber processen i et gennemkontrolleret Danmark versus fx Nigeria, Indonesien og Guatemala?

Vi har inviteret Ato Malinda (Kenya), Christian Etongo (Cameron), Odun Orimolade (Nigeria), Khaled Jarrar (Palæstina), Jelili Atiku (Nigeria), Ammar Abo Bakr (Egypten), Ali Toffan (Irak) og Wathiq Alameri (Irak) til at udvikle et værk i løbet af en måned i Danmark. De er fælles om at anvende performativitet aktivistisk lokalt i deres hjemlande.

Hver får en mentor ved en dansk institution, som er ansvarlig for at den udenlandske kunstners værk bliver præsenteret i den pågældendes miljø – fx som en performance på det kgl. bibliotek. De danske deltagere er markante stemmer i kulturdebatten, bl.a. kulturjournalist Torben Sangild, Alette Scavenius, chefforsker på Den Sorte Diamant, Erik Pold, Jessica Klemann, Peter Van Der Meijden, Mette Garfield og Brian Mikkelsen. De udenlandske kunstnere er udvalgt i samarbejde med Marcio Calvalho, der kuraterede COLAB 2011 i Berlin på Savvy Contemporary.

Marcio Cavalho om COLAB:

“The program tries to think about performance and memory as forms for transmitting knowledge: How we learn through our individual and collective bodies, how we embody the archive and how we participate as audience, witnesses or participants in particular histories. The program will give special focus to the relations between performance and memory by analyzing various aspects of remembering and forgetting as two sides of a proces that shapes our thinking, experience and imagination.”

http://co-labeditions.blogspot.dk/

Projektet præsenteres på Overgaden 9/4, 30/4, 28/5 og 25/6

Forfatter: liveart.dk

Liveart.dk was founded in 2004 in Copenhagen to promote the discussion, documentation and development of live art in Denmark. The organisation is equally inspired by the imaginative and entertaining English Live Art tradition as by the theoretical and political German theatre tradition. We have organised 10 large international festivals of Live Art for kids and adults since 2004, and over 40 discussion events, books, video series, symposia and more in the field of live art, performance art, art criticism and documentation. We collaborate with theatres, music venues, art museums and festivals in Denmark and internationally.

Skriv et svar