LOUISIANA LECTURE: HEJ MÅNEFJÆS

05_AD2014-001(The Flux and The Puddle)d2_James_EwingSamtale om David Altmejds installation ‘The Flux and the Puddle’ mellem udstillingens kurator Anders Kold og forfatter Harald Voetmann.

Harald Voetmann (f.1978) er en markant dansk forfatter, som senest med serien af historiske romaner ‘Syner og fristelser’ (2015) og ‘Alt under månen’ (2014) har opnået stor opmærksomhed. Værkerne er usædvanligt stilsikre i deres skildring af på den ene side menneskelivets påtrængende materialitet – og så de tankesæt mennesket historisk set er søgt indfattet i af filosofien, videnskaben og religionen.

Voetmann har til udstillingen skrevet en kort poetisk tekst ‘Hej månefjæs‘ med inspiration i netop David Altmejds værk ‘The Flux and The Puddle’ – og samtalen vil vikle sig ud og ind af såvel tekstlige som billedsproglige indgange til værket.

DAVID ALTMEJD – THE FLUX AND THE PUDDLE, 12.11.201531.1.2016
‘The Flux and the Puddle’ er fra 2014, og det kan minde om barokkens “wunderkammer”, men udsat for eksplosiv modernitet – dét, man fristes til at kalde vores egen “Big Bang-æra”. David Altmejd, der er født i Canada i 1974, presser nemlig her forestillinger om og repræsentationen af kroppen og alle dens egenskaber til det yderste. Resultatet bliver en gigantisk model med referencer til såvel økosystemer som computerkredsløb.

OM LOUISIANA LECTURE
HVOR:
Store Sal (i udstillingen) på Louisiana.
HVORNÅR: Onsdag den 13. januar, kl. 19.30.
PRIS: Gratis når entreen til museet er betalt. Tilmelding (gebyr 10 kr.)
WWW & FACEBOOK

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar