LOUISIANA LECTURE: VERDEN EFTER MENNESKET

Oplev billedhugger Henrik B. Andersen og kurator Anders Kold i samtale om David Altmejds installation ‘The Flux and the Puddle’ på Louisiana.

Henrik B. Andersen (f. 1958) er billedhugger og af mange kendt som en professor ved Det kongelige Danske Kunstakademi i perioden 1999-2008. I dag er han professor ved Akademiet i Vilnius i Litauen.

Henrik B. Andersens kunst og hans undervisning har drejet sig om store filosofiske greb omsat i skulpturel tænkning. Ligesom David Altmejd har Andersens værk forskudt den klassiske figurlige tradition til også at omfatte både arkitekturen og informationsteknologien.

Netop verden efter mennesket – forstået som den definerende centrale figur – vil danne basis for denne samtale om ‘The Flux and the Puddle’ med udstillingens kurator Anders Kold.

DAVID ALTMEJD – THE FLUX AND THE PUDDLE, 12.11.201531.1.2016
‘The Flux and the Puddle’ er fra 2014, og det kan minde om barokkens “wunderkammer”, men udsat for eksplosiv modernitet – dét, man fristes til at kalde vores egen “Big Bang-æra”. David Altmejd, der er født i Canada i 1974, presser nemlig her forestillinger om og repræsentationen af kroppen og alle dens egenskaber til det yderste. Resultatet bliver en gigantisk model med referencer til såvel økosystemer som computerkredsløb.

OM LOUISIANA LECTURES
HVOR:
Store Sal (i udstillingen) på Louisiana.
HVORNÅR: Onsdag den 9. december, kl. 19.30.
PRIS: Gratis når entreen til museet er betalt. Tilmeld dig her (gebyr 10 kr.)
WWW & FACEBOOK 

Forfatter: Susanne Hartz

Pressechef Louisiana

Skriv et svar