KUBE4 “I lang tid gik jeg tidligt i seng”

Hvad sker der når der, tilsyneladende, ikke sker noget som helst? Kan man erkende sovende, – og hvordan kan repræsentationen af søvn bruges som et slags værktøj, for både kunstner og modtager i fremstillingen og forbruget af kunst? KUBE4 vælger søvnen som tema og undersøger dens potentiale som hjælpemiddel til udforskningen af mennesket og kunstneren. Talken afholdes d. 30 november 2015, kl. 19 på Borups Højskole ved Frederiksholms kanal. Dørene åbner kl. 18:30

Find eventet her: https://www.facebook.com/events/856437021130693/

Bjørn Bredal – forfatter til ‘Begærets by- en bog om Marcel Proust og Venedig’ og forstander på Borups højskole
Hvor meget erkendelse og indsigt kan man komme sovende til? Marcel Proust, som lå i sin seng og skrev ‘På sporet af den tabte tid’, skrev spørgsmålet ind i værket fra og med første sætning: Longtemps, je me suis couché de bonne heure “I lang tid gik jeg tidligt i seng”. Der soves utroligt meget i værket, og den kvindelige hovedperson, Albertine, sover nærmest hele vejen igennem.Bjørn Bredal, forfatter til ‘Begærets by- en bog om Marcel Proust og Venedig’, udfolder søvn-temaet hos Proust.

Om KUBE
KUBE er en nomadisk platform, der agerer ramme for kunstfaglige talks, som bevæger sig mellem filosofiske, litterære, samtidskunstfaglige og æstetiske interessefelter. De forskellige talks tager hver gang udgangspunkt i nye emner og tematikker, som KUBE finder interessant og ønsker at undersøge.

12248238_1484874541820204_2546180113314589566_o

Skriv et svar