FERNISERING // OPENING

DSCF8011Fredag 14. november kl. 17-21

Overgaden Institut for Samtidskunst
Overgaden Neden Vandet 17
1414 København K

Velkommen til fernisering på udstillingerne AGIT FLIGHT af Yvette Brackman og REVISIT: Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft.

Den dansk-amerikanske kunstner Yvette Brackman undersøger med udgangspunkt i sin egen familiehistorie, hvordan minder og traumer nedarves fra generation til generation. Identitet, tilhørsforhold og erindring er gennemgående temaer i Yvette Brackmans kunstneriske arbejde, der spænder over installation, skulptur, performance, video og tekst. Til Overgaden har Yvette Brackman skabt en række nye værker, der tager afsæt i hendes polsk-jødiske familie, som måtte flygte fra det sovjetiske styre i 1950’erne. Med AGIT FLIGHT udforsker Brackman, hvordan politiske strukturer og omstændigheder kan påvirke en familie og dens historie – også lang tid efter at de voldsomme og afgørende begivenheder har fundet sted.

For andet år i træk genbesøger Overgaden sin egen udstillingshistorie og byder på en nutidig fortolkning af en ikonisk udstilling fra 1989, der med punkåndens fandenivoldskhed forsøgte at nedbryde skellene mellem kunstens udtryksformer. Projektet var et udtryk for tidens punkånd, hvor tværkunstneriske eksperimenter, amatørisme og en do-it-yourself tilgang blev betragtet som en kreativ katalysator. I 2014-versionen af Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft har Overgaden inviteret et nyt hold af kunstnerkuratorer til at indtage udstillingsrummene med deres bud på, hvordan et tværæstetisk eksperiment kunne se ud i dag.

Medvirkende kunstnere: Signe Boe, Glenn Christian, Electrolux (Daniel Bøtcher og Vagn E. Olsson), Andreas Führer, Lars Arnfred Fynboe, Chiara Giovando, Goodiepal, Rasmus Graff, Felia Gram-Hanssen m. danser Tora Balslev, Claus Haxholm, Ida Marie Hede, Hannah Heilmann, Honza Hoeck, Klimakrisen (Lars Skinnebach & Theis Ørntoft), Ferdinand Ahm Krag, Karl Larsson, Manet iPad Cover, Anders Mathiasen, Ragnhild May, Michael Mørkholt, Maya Peitersen, Lea Porsager, Kristian Poulsen, Bjørn Rasmussen, Davide Savorani, Anne Mette Schultz, Amalie Smith, Spost, TS Sterndolph, Marie Thams, Kasper Vang.

——————————————————————————————————————————–

Welcome to the opening of the exhibitions AGIT FLIGHT by Yvette Brackman and REVISIT: Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft.

Taking her own family history as her starting point, the Danish-American artist Yvette Brackman investigates how memories and trauma are inherited from generation to generation. Identity, a sense of belonging and memory are recurring themes in the art of Yvette Brackman, which embraces installation, sculpture, performance, video and text. For her exhibition at Overgaden, she has created a series of new works based on the history of her Polish-Jewish family, who were forced to flee from the Soviet regime in the 1950s. With AGIT FLIGHT, Brackman explores how political structures and their consequences impact on a family and its history – also long after violent and decisive events.

For the second year running, Overgaden revisits the history of its own exhibitions with a contemporary take on an iconic exhibition from 1989 that in the anarchistic spirit of punk endeavoured to break down the barriers between different art forms. The exhibition expressed the punk spirit of a time when cross-medial experiments, amateurism and a DIY attitude were seen as creative catalysts. For the 2014 edition of Musikerne maler, malerne musicerer og digterne holder kæft, Overgaden has invited a new team of artist-curators to occupy our galleries with their version of what a cross-medial experiment could look like today.

Participating artists: Signe Boe, Glenn Christian, Electrolux (Daniel Bøtcher og Vagn E. Olsson), Andreas Führer, Lars Arnfred Fynboe, Chiara Giovando, Goodiepal, Rasmus Graff, Felia Gram-Hanssen m. danser Tora Balslev, Claus Haxholm, Ida Marie Hede, Hannah Heilmann, Honza Hoeck, Klimakrisen (Lars Skinnebach & Theis Ørntoft), Ferdinand Ahm Krag, Karl Larsson, Manet iPad Cover, Anders Mathiasen, Ragnhild May, Michael Mørkholt, Maya Peitersen, Lea Porsager, Kristian Poulsen, Bjørn Rasmussen, Davide Savorani, Anne Mette Schultz, Amalie Smith, Spost, TS Sterndolph, Marie Thams, Kasper Vang.

Skriv et svar