HVOR BLEV PIPPI AF?

Foredrag/ debataften om køn i børnelitteratur med Dansk Kvindesamfund

Prøv at sammenligne et børnehavebillede fra starten af 1980’erne med et fra i dag. Du vil se, at de jordfarvede smækbukser og multifarvede trøjer er skiftet ud med lyserøde prinsessekjoler og Batman-T-shirts.

Et hurtigt blik på hylderne i boghandlen viser, at børnelitteratur bliver markedsført i forhold til køn. Grimms eventyr deles op i en lyserød udgave med pigeeventyr og en lyseblå med drengeeventyr.

Men hvad sker der med børns selvopfattelse og kønsidentitet, når de i overvejende grad præsenteres for enten prinsesser eller superhelte i litteraturen? Hvad med de børn, som ikke  kan spejle sig i prinsessens sarthed eller heltens brutalitet?

Dansk Kvindesamfund inviterer til et fyraftensarrangement, hvor forsker i børnelitteratur, Nina Christensen, vil dykke ned i spørgsmålet om, hvordan børnelitteraturen gennem tiden har fremstillet piger og drenge, og hvordan dette påvirker vores børn. Derudover vil vi også få tre aktuelle forfatteres bud på en børnelitteratur, som giver et mangfoldigt blik på det at være dreng, pige og familie.

TORSDAG D. 25 SEPTEMBER KL. 17

Københavns Hovedbibliotek. Krystalgade 15. 1172 Kbh K

Arrangementet er gratis og alle er velkomne!

Skriv et svar