STEMNINGSMÆTTET LYDPERFORMANCE PÅ GIMLE

sirens_still_08_lilleMUSEET FOR SAMTIDSKUNST PRÆSENTERER LYDPERFORMANCEN
SIRENS
AF NOVI_SAD & RYOICHI KUROKAWAS

Onsdag den 27. marts kl. 20 indtager den græske lydkunstner og komponist Novi_Sad spillestedet Gimle i Roskilde med sin lydperformance Sirens. Koncerten ledsages af den japanske videokunstner Ryoichi Kurokawas smukke digitale billeder; Krakelerede overflader, opløste organiske konturer og regn af ubestemmelige data-lignende figurer, der falder mod en sort afgrund akkompagneret af et dystert elektronisk lydunivers.
Sirens undersøger lydens og informationens æstetik. Novi_sad har komponeret sin performance over numeriske og kvantitative data fra store børskrak gennem den 19. 20. og 21. århundrede.

Sirens
I den græske mytologi er sirenerne tre farlige kvinder med kvindehoveder og fuglekroppe, som bor på øen Sirenum Scopuli. Øen var opgivet af klipper og sten. Sømænd, der sejlede nær øen blev lokket til af sirenerne indtagende sang og musik, så deres skibe forliste mod klipperne. Selvom de ikke var guder, narrede de med deres uimodståelige sang sømændene i døden. De var væsener, der både kendte fortiden og fremtiden. Deres sang tog særlig til ved middagstid, når det var vindstille og endte ofte med døden for de sømænd, der blev bundet af sirenernes fortryllelse.

Lydperformancen er produceret af Museet for Samtidskunst og støttet af Nordea Fonden, samt Kunstrådets Internationale Billedkunstudvalg.

Koncert: onsdag den 27. marts kl. 20.00
Sted: GIMLE, Helligkorsvej 2, DK-4000 Roskilde
Pris: 90 kr./studerende 50 kr. (inkl. gebyr)

Læs mere om koncerten på www.samtidskunst.dk

Skriv et svar