Få adgang til en halv million timers radiohistorie

Hvis du er studerende, kan du få adgang til CHAOS (Cultural Heritage Archive Open System), som pt. rummer ca. 500.000 timers radio fra dansk radio gennem tiderne.

Det kunne være du

– mangler inspiration til en opgave
– mangler kildemateriale til en opgave
– bare er nysgerrig på dansk radiohistorie, vil hvordan radio lød i de eksperimenterende 60’ere eller de oprørske 70’ere fx.

Det er LARM Audio Research Archive, der er I gang med at etablere et digitalt arkiv med værktøjer og en bibliografi, der gør det muligt for forskerne at søge i og beskrive den radiofoniske kulturarvs mange optagelser. Radioen har haft en enorm betydning for danskerne, og optagelserne af radioens udsendelser udgør i dag en uvurderlig, men endnu uudnyttet kilde til danskernes kultur og historie. Det digitale arkiv vil give adgang til de mange tusinde timers nationale og lokale radioudsendelser, som er udsendt i Danmark siden 1925, og derved modnes materialet til fremtidig forskning.

Der fyldes hele tiden nye udsendelser i CHAOS. Når CHAOS er færdigudviklet i medio 2012, vil det indeholde mere end 1.000.000 timers radio fra en lang række danske radiostationer, herunder hele sendefladen for P1, P2, P3 fra 1989 – 2005, lyd fra Københavns radio, SKY, 100FM, de regionale stationer, m.fl. Sendeplans data fra radiostationerne samt forskellige værktøjer til at lytte, annoterer linke, lave playlister med mere.

CHAOS kan benyttes af forskere og studerende. Så hvis du kunne tænke dig at få adgang, så send en mail til jesperandersen@nulllarm-archive.org med en kort begrundelse, og så sørger vi for et login til systemet.

 

Skriv et svar