LITTERATURSALONER I SKUESPILHUSET

 

 

 

Hold fyraften med Danmarks største forfattere og teaterfolk, når Det Kongelige Teater og Gyldendal igen præsenterer en række saloner i Skuespilhuset.

Gratis adgang.

  

Tirsdag den 1. november kl. 17.30: Astrid Saalbach og Benedikte Hansen

Astrid Saalbach fortæller i en samtale med Johannes Riis om sin nye roman, Fordrivelsen, om fyrreårige Andreas, der får en hjerneskade og langsomt fordrives fra sin kone, sine børn, sit arbejde – og sig selv: ”En litterær lavine, som man rammes og rives med af”, som Lasse Horne Kjældgaard skrev i sin anmeldelse i Politiken.
Benedikte Hansen læser op fra bogen.

 

Tirsdag den 8. november kl. 17.30: Instruktør Elisa Kragerup

Den unge instruktørElisa Kragerup, der blev kåret til Årets instruktør ved uddelingen af Reumert prisen 2011, instruerer Bertolt Brechts fabel om godhedens vilkår: ”Det gode menneske fra Sezuan”.

 

Torsdag den 10. november kl. 13.00 – 18.30: Forskud på bogmessen.

Fredag den 11. november åbner den årlige bogmesse i Forum. Kom og tag forskud på glæderne og bøgerne. Hvert tyvende minut kommer der en ny forfatter på scenen og fortæller.

 

Den 15. november kl. 17.30: Kirsten Hammann og Elisabeth Møller Jensen

Mød Kirsten Hammann og Elisabeth Møller Jensen, lederen af Kvinfo, i en samtale om Hammanns nye roman, ”Se på mig”.

 

Den 22. november kl. 17.30: Klaus Rifbjerg

Den 15. december fylderKlaus Rifbjerg80. I den anledning vil en række af Det Kongelige Teaters skuespillere læse tekster fra Rifbjergs store forfatterskab. Rifbjerg vil selv være til stede.

 

Den 29. november kl. 17.30: Instruktør Rune David Grue og Niels Brunse

Skuespilhuset spiller de store russiske forfattere fra 1800-tallet. I sidste sæson var det Dostojevskijs ”Forbrydelse og straf”, og nu vises en dramatisering af samme forfatters ”Kældermennesket”. På Store Scene opføres Tjekhovs ”Mågen” i Niels Brunses oversættelse.

 

Skriv et svar