Højskoleophold til halv pris: Det Arabiske Forår

Tag på Grundtvigs Højskole i Hillerød og deltag i kurset: Det Arabiske Forår

Lær at lave en kampagne i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke, som støtter en uddannelsesplatform i Jordan. Rejs med højskolen til Jordan og støt det arabiske forår.

23. oktober 2011 starter Grundtvigs Højskole et helt nyt fag.

Det er et syv måneders forløb, hvor du som elev på faget ‘Arabisk Forår’, får en unik mulighed til at rejse 2 gange 9 dage til Jordan for at opleve det arabiske forår med egne øjne.

Som universitetsstuderende betaler du halv pris for højskoleopholdet!

 

Lav kampagne i Danmark
Tilbage på højskolen skal vi sammen forsøge at omforme den komplekse arabiske virkelighed til en oplysnings- og indsamlingskampagne rettet mod danske unge. Hvordan oplyser og motiverer vi unge til at engagere sig i det arabiske forår?

26. maj afslutter vi højskoleopholdet med en uges rejse til Jordan, hvor vi overdrager de indsamlede og oplever Jordans rige kultur.

 

Oplev det arabiske forår
I Jordan oplever du de sociale, økonomiske og politiske udfordringer, regionen står overfor. Du bliver også undervist i frivillighed, mobilisering og social forandring og kommer på udflugter med besøg hos demokratibevægelser, hvor du i Danmark aktivt kommer til at bidrage til at sprede budskaberne. På den måde vil du gennem egne erfaringer få kendskab til Jordans sociale bevægelser samt den Globale Platform, som Mellemfolkeligt Samvirke har opbygget, og som de indsamlede penge går til. Formålet med den Globale platform er at danne ramme for nye aktiviteter, hvor unge fra regionen og unge, der rejser til Mellemøsten, kan opleve kulturel udveksling og blive trænet i medborgerskab og organisering.  Vi vil lave video, foto og tekster, der skal bruges til kampagnen i Danmark.

Efter syv måneder har du et indgående kendskab til det arabiske forår med et særligt fokus på Jordan, og du har fået et praktisk kendskab til det at lave kampagner, som mobiliserer og oplyser den danske befolkning. Kompetencer, som vil være gavnlige inden for både danske og internationale organisationer og virksomheder.

 

Skema på højskolen
Faget ‘Arabisk Forår’ kører fra 23. oktober -16. december og er et C- og D-fag. Du vælger andre fag i A, B og E. Læs mere om de andre fag her. Til foråret 9. januar-26. maj bliver faget til et A- og B-fag. Du vil her kunne fordybe dig i oplysnings- og indsamlingskampagnen og vælge fag i C, D og E. Læs mere om de andre fag her.

 

FAKTA
Den Globale Platform i Jordan støtter volontører i Syrien, Palæstina, Jordan, Egypten, Libanon og Marokko og tilbyder redskabs- og ledertræningskurser for arabiske unge fra MS’ samarbejdspartnere. MS’ Platform udspringer fra højskolernes visioner om medborgerskab og dannelse. 

 

For nærmere oplysninger
Søren Lerche
Projektleder
E-mail: soren@nullgrundtvigs.dk
Telefon: 50 48 81 92

http://grundtvigs.dk/deltag-i-det-arabiske-forar/

Skriv et svar