Nikolaj Kunsthal søger en praktikant til formidlingsafdelingen fra medio august 2011

Er du færdig med din grunduddannelse, og har du mod på at prøve kræfter med samtidskunsten og dens publikum?

Om Nikolaj Kunsthal

Nikolaj Kunsthal viser den nyeste, internationale samtidskunst i en af byens ældste bygninger. Beliggende i hjertet af København præsenteres årligt 5-7 overraskende, kritiske og eksperimenterende udstillinger, som skaber gode oplevelser og stof til eftertanke, fordybelse og debat. Samtidskunsten er ofte tværfaglig i sit udgangspunkt og tildeler publikum en aktiv og undersøgende rolle. Sociale, politiske, historiske, etiske og æstetiske spørgsmål udgør et dialektisk afsæt for udstillingernes kunstneriske udsagn og den oplevelse og erkendelse, som publikum har mulighed for at møde via kunsthallens samlede formidlingsvirksomhed. Både udstillingstilrettelæggelse, PR, lærings- og formidlingsaktiviteter sigter mod at belyse disse kontekster så demokratisk som muligt.

Hvad søger vi

Vi søger en formidlingspraktikant til efterårssemestret med start i medio august 2011 eller snarest derefter. Som praktikant i formidlingsafdelingen vil du indgå i en dagligdag, hvor der er plads til at arbejde selvstændigt og tænke kreativt. Vi forventer, at du kan arbejde disciplineret og målrettet, og at du er en god researcher og kommunikator med gode skriveegenskaber.

Fokus i formidlingspraktikken

Vi søger en, der vil involvere sig udstillingernes kunstfaglige, formidlingsfaglige og koordinerende arbejde, samt Nikolajs administrative og generelle arbejde med formidling og læring. Vi kan tilbyde et udfordrende praktikophold, der giver et spændende indblik i og erfaring med arbejdet med samtidskunst i et krydsfelt mellem kuratering og formidling.

Til august åbner Hotel Nikolaj, den årlige børne- og ungeudstilling, og der vil være rig mulighed for at prøve kræfter med kreative undervisningsforløb og praktisk formidling, samt koordinering af læringsfagligt såvel som praktisk og teknisk arbejde med at få udstillingen til at køre og fungere.

I forbindelse med efterårets anden store udstilling Space Invaders, en udstilling der undersøger den slørede grænse mellem rum i videospil og i virkelighedens verden, skal de kommende undervisnings- og formidlingstilbud udtænkes og produceres.

Desuden har Nikolaj i samarbejde med en række andre samtidskunstinstitutioner taget initiativ til en stor samtidskunstfestival, og der vil i den forbindelse være mulighed for at komme med i de tidlige stadier af dens udvikling. Festivalen er i høj grad fokuseret på at bringe kunsten udenfor institutionernes vægge og på den måde udfordre de rådende tendenser til hvem, der bruger samtidskunsten. Sidst men ikke mindst vil der være mulighed for at blive koblet på Nikolajs bidrag til det tværmuseale forskningsprojekt om medborgerskab, som i september går ind i sin anden fase. I den forbindelse skal Nikolaj udvikle sit bidrag til projektet i form af en udstillingscase.

Nikolaj kan desværre ikke afse lønudgifter i forbindelse med praktikforløb.

Kontakt

Vi modtager skriftlige ansøgninger fra alle relevante studieretninger, med angivelse af studieretning, tilvalg, særlige interesseområder og kompetencer m.m.

Hvis du har spørgsmål til stillingsopslaget er du velkommen til at kontakte leder af Undervisning og Skoletjenesten Hilde Østergaard på telefon: 33 18 17 86 eller email: hoe@nullnikolajkunsthal.dk

Send din skriftlige praktikansøgning snarest muligt til Hilde Østergaard på hoe@nullnikolajkunsthal.dk

Ansøgningsfrist: fredag den 29. juli 2011 kl. 12.00

Vi glæder os til at høre fra dig.

For yderligere information om Nikolaj Kunsthal: www.kunsthallennikolaj.dk

Med venlig hilsen

Nikolaj Kunsthal

Skriv et svar