Unikt kunstværk opføres ved Skuespilhuset

TRIBUTES – Pulse er et audiovisuelt kunstværk. Komponisten Simon Christensen, musikforlaget Edition·S og den amerikanske filmkunstner Bill Morrison har gennem de sidste to år arbejdet på at realisere projektet, der er skabt som en hyldest til fire amerikanske komponister; Charles Ives, Conlon Nancarrow, Steve Reich, og Trent Reznor.

Om TRIBUTES – Pulse: TRIBUTES – Pulse består af fire dele med temaerne Shifting (slightest change), Multiple (simultaneously different), Across (different directions) og Beat (moving synch-ronized). Gennem billede og lyd har Morrison og Christensen skabt et requiem for det 20. Århund-rede – en vedholdende puls, en sammentrækning af hjertet.   Oprindeligt blev Christensens idé om ”Pulsen” udforsket både i musikken og filmen. Christensen studerede pulsens rolle i de fire komponisters musik. Men pulsen er også udforsket som et tilba-gevendende tema i livet, civilisationen og naturen. Ved hjælp af arkivfilm i opløsning fortæller Mor-rison en historie med resterne af forskellige fortællinger. Det forvitrede filmarkiv skaber en puls, hvori episoder af komprimerede billeder opstår. De fire dele svarer til de fire elementer – vand, jord, ild og luft. Første del viser øjeblikke af en kvindes liv. Anden del veksler mellem to grænsefor-tællinger. Tredje del undersøger industri og opløsningen af grænserne. Fjerde del udforsker flyv-ning, menneskets forsøg på at flygte til himmelen, og menneskets uundgåelige tilbagevenden til jorden.

Musikere: Kundi Bombo, Christina Åstrand; violin, Peter Navarro-Alonso; sopranino, soprano og tenor saxophones, Simon Christensen; percussion, zither og electronics

Vel mødt torsdag den 16/6 Officiel verdenspremiere kl. 21:00 – billetter er til salg nu på kglteater.dk

Skriv et svar