MØD STJERNEFORFATTERE I SKUESPILHUSET

Oplev forfattere, instruktører og skuespillere, der forholder sig til en aktuel forestilling eller udgivelse

Nu præsenterer Det Kongelige Teater og Gyldendal litterære saloner i Skuespilhusets foyer. Her kan publikum møde forfattere, instruktører og skuespillere, der fortæller, diskuterer, synger eller på anden måde forholder sig til en af de aktuelle forestillinger eller en aktuel bogudgivelse.

Alle saloner afholdes i Skuespilhusets foyer og starter klokken 17.30 – gratis adgang

 

Tirsdag den 12. april – JORDBÆR                                                                                      

Henning Jensen taler med Klaus Rifbjerg om dennes nye bog, Jordbær, en roman om Edith, en kvinde i det tyvende århundredes Danmark, om de livsmuligheder, der blev realiseret, og om den, der aldrig blev til noget; om at leve sit liv og slå sig til tåls med bevidstheden om, at det hele måske kunne have været anderledes.

 

Tirsdag den 26. april – HIPPIEBEVÆGELSEN                                                                      

Med udgangspunkt i Jokum Rohdes nye skuespil, Manson, diskuterer journalisten og forfatteren Peter Øvig Knudsen og filminstruktøren Ole Christian Madsen hippiebevægelsen og den udvikling, den gennemløb. Peter Øvig Knudsen skriver for tiden på et tobindsværk om de danske hippier, og Ole Christian Madsen forbereder en film om en af de centrale skikkelser heri, Eik Skaløe.

 

Tirsdag den 3. maj – ERINDRING ELLER DIGT?                                                                   

Både Hanne-Vibeke Holst og Ib Michael har i stor udstrækning brugt selvbiografisk stof i deres litterære produktion. Det samme gjorde Ingmar Bergman i filmen Fanny og Alexander, som netop har haft premiere i en teaterversion på Det Kongelige Teater. Men hvordan er det at skabe litteratur på sin egen historie? Det vil Hanne-Vibeke Holst og Ib Michael diskutere. Johannes Riis er ordstyrer.

 

Tirsdag den 10. maj – RYSTET SPEJL                                                                                        

Søren Ulrik Thomsen læser op fra sin nye digtsamling Rystet spejl – og taler om digtning med Jørgen Leth.

Skriv et svar