Brown Bag Lectures – Verdenslitteraturen på et sølvfad

Nu er der mulighed for at blive introduceret til de hovedværker alle taler om, men kun de færreste har læst. Den Sorte Diamant gentager succesen med frokostforelæsningerne Brown Bag Lectures.

Koranen er en af vore dages mest diskuterede tekstsamlinger, men hvad er det egentlig, der står i den? Fortjener Forbrydelse og straf tilnavnet verdens bedste kriminalfortælling? Og er Ulysses virkelig helt umulig at forstå? Nyd din frokost, mens du får serveret nogle af verdenslitteraturens sværvægtere på et sølvfad. Det Kongelige Bibliotek har inviteret en række eksperter til at fortælle om hellige skrifter, russiske kriminalhistorier og Bloomsday.

Den Sorte Diamant gentager for andet år i træk Brown Bag Lectures, som er en række forelæsninger, hvor man kan nyde en omgang brainfood i selskab med Profeten, Raskolnikov og Ulysses. Brown Bag Lectures-konceptet, hvor man får en kort og koncentreret portion viden til sin frokost i en uformel atmosfære, er blandt andet kendt fra MoMA, Museum of Modern Art og Columbia University i New York.

 Serien er en del af litteraturfestivalen København læser.

Læse mere på www.densortediamant.dk

—————————————————————–

Mandag 8. november kl. 12.30 Om Koranen v. Jørgen Bæk Simonsen, professor ved Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet.

Tirsdag 9. november kl. 12.30 Om Fjodor Dostojevskijs Forbrydelse og straf v. Isak Wnkel Holm, ph. d. og lektor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.

Onsdag 10. november kl. 12.30 Om James Joyces Ulysses v. Jacob Greve, ph.d. Institut for Kunst og Kulturvidenskab, Københavns Universitet.

Arrangementerne er gratis og kræver ingen tilmelding. Dog begrænset antal pladser.

Skriv et svar