Bag om udstillingen -Ald Carmarket København

 Jens Haaning fortæller om udstillingen ALD CARMARKET KØBENHAVN i Den Frie Udstillingsbygning, lørdag d. 30. 0ktober kl.11.00

– Hvis ikke Den Frie Udstillingsbygning lå på hjørnet af Oslo Plads, ville det være et oplagt sted at placere en bilforhandler!

Jens Haaning har produceret et nyt stedsspecifikt værk til Den Frie Udstillingsbygning og til arealet omkring bygningen. I udstillingsperiodens fem uger omdanner Jens Haaning Den Frie Udstillingsbygning til en funktionsdygtig bilforhandler. I den forbindelse er Jens Haaning indgåeti et unikt samarbejde med ALD Carmarket, der overtager Den Frie Udstillingsbygning ogbruger rummene til udstilling og salg af et stort udvalg af nyere brugte biler.

Jens Haaning har i tidligere værker gentænkt kunstinstitutionens rolle og funktion og dermed været med til at redefinere brugen af forskellige udstillingsrum. Op gennem 1990’erne har Jens Haaning blandt andet omdannet udstillingsrum til flagproduktion, købmandsforretning og rejsebureau. Også i denne udstilling bringer han to meget forskellige verdener sammen i ét værk, og peger derved på den betydningsforskydning der opstår når noget flyttes fra en kontekst til en anden.
Ud over at fungere som ramme, hvor den besøgende kan reflektere over kulturelle og økonomiske aspekter ved fænomenet ‘salg af nyere brugte biler’, er udstillingen også en kommentar til den lokale kunsthalssituation i København og Den Frie Udstillingsbygning som tidligere lukningstruet institution
Sted: Den Frie Udstillingsbygning, Oslo Plads 1, 2100 Kbh ø

Forfatter: denfrie

Den Frie Udstillingsbygning Oslo Plads 1 2100 København Ø

Skriv et svar