PRÆSENTATION & DEBAT: VARM LUFT, KOLDE FACTS OG KUNSTENS RETTIGHEDER

Torsdag 8/4 kl. 18-19.30

Udtryk som censur, selvcensur og ytringsfrihed bruges i flæng i samtidsdebatten, ikke mindst i kunstens verden. Men begreberne forvirres ofte, hvilket sætter sit præg på debatten. Ph.d. studerende Nanna Thylstrup vil denne aften redegøre for kunstens ret enestående position i den danske lovgivning og sætte fokus på nogle af de emner, der knytter sig til samtidens censur-diskussion. Hvornår kan man fx tale om udøvet censur? Og hvad vil det egentlig sige at censurere sig selv? Oplægget vil tage udgangspunkt i en række historiske eksempler på kunst, der har balanceret på kanten af loven, herunder street art, interventionskunst, og ikonoklastisk kunst. Afslutningsvis vil der være paneldebat med deltagelse af jurist Asger Thylstrup, gallerist Jesper Elg og Steen Svanholm fra Dansk Kunstnerråd

Overgaden. Institut for Samtidskunst, Overgaden Neden Vandet 17, 1414 København K

Husk Mit Navn

Skriv et svar