Artist talk: Elsebeth Jørgensen

Elsebeth Jørgensen, Cinemagic Tour # III: Selected=

Elsebeth Jørgensen arbejder konceptuelt og researchbaseret med forholdet mellem sted, hukommelse, narrativitet og rumlig montage. Elsebeth Jørgensen fortæller torsdag d. 4. marts kl. 19-21 om sin billedkunstneriske praksis med udgangspunkt i udstillingen Cinemagic Tour & Crystal Palace.

Udstillingen præsenterer to installationer/rumlige montager med fotografi, film, tekst og lyd. I Cinemagic Tour # III: Selected Documents, 2005-2009 henter Elsebeth Jørgensen elementer i sit stadigt voksende arbejdsarkiv, som indeholder materiale omkring flere forskellige steders nedlukkede og omdannede biografer. I Crystal Palace # II: Notes from the Archive, 2009 tager hun afsæt i Carlsberg Bryggeriernes private industriarkiv omkring etableringen af væksthuse, samt deres forbindelser til anden historisk vækstarkitektur i København og London. På baggrund af eksisterende og nye bearbejdninger af arkivmateriale etablerer Elsebeth Jørgensen nye fortællinger og nye arkiveringer via sammenstillinger af fiktionselementer, historiske arkivdokumenter og egen dokumentation i værkerne.

Museet for Samtidskunst, Stændertorvet 3A, 4000 Roskilde, info@nullsamtidskunst.dk, tlf. 4631 6570,  www.samtidskunst.dk

Skriv et svar