Nationalromantik i USA og Mellemøsten

Vincent F. Hendricks og Jakob Skovgaard-Petersen i Den Sorte Diamant

Mandag 16. november kl. 19

En ny form for nationalromantik har i en årrække sat sit tydelige præg på den kulturelle debat. Med foredragsrækken Kultur, romantik og nation stiller Den Sorte Diamant skarpt på de varme følelser, der i disse år blomstrer for nationalstaterne. Med efterårets foredragsrække er der blevet sat vigtige og aktuelle spørgsmålstegn ved, hvorfor nationalromantikken fylder så meget på den politiske og kulturelle scene lige nu – ikke bare nationalt, men også ud langt over Danmarks grænser.

 

Nu sætter Diamanten punktum for den succesfulde temarække med et sidste arrangement, hvor perspektivet bliver decideret internationalt. Dr. Phil, Ph.d. Vincent F. Hendricks, Københavns Univesitet og professor Jakob Skovgaard-Petersen, Københavns Universitet, vil fortælle om nationalromantikkens rolle i USA og Mellemøsten.

 

I begge verdensdele knyttes der stærke følelser til nationerne. Historisk er USA en ny nation, hvor projektet om at skabe national identitet er lykkedes på trods af landets interkulturelle befolkning. I Mellemøsten spiller spørgsmålet om national selvstændighed og identitet naturligvis en særlig delikat rolle, og mange steder undergår i disse år en nationalistisk vækkelse. Der bygges storslåede arkitektoniske ikoner, og der investeres i nationalmuseer og andre monumenter, som skal binde befolkningens følelser og stolthed til kulturen.

 

Oplev de to forelæseres meget personlige syn på aftenens tema: Vincent F. Hendricks som dansk-amerikaner og Jakob Skovgaard-Petersen, tidligere direktør for det dansk-egyptiske dialoginstitut i Cairo.

 

Læs mere på www.densortediamant.dk

 

Billetpriser: 60 kr. / diamantklub gratis / stud. 30 kr. – i diamantens reception og på billetlugen.dk

Skriv et svar