Østers På Kempinski – og andre europæiske fortællinger om Berlinmurens fald

lykkefriisEuropa kunne have set meget anderledes ud uden Berlinmurens fald. Sovjetunionen kunne have sat tropperne ind mod de jublende øst- og vestberlinere, Frankrig og Tyskland kunne have blokeret for genforeningen, og EU’s og NATO’s østudvidelse kunne have udviklet sig til et skrivebordsprojekt.

Så galt gik det som bekendt ikke, men hvordan ser vores Europa, der stadig befinder sig i grænselandet mellem det gamle Vesteuropa og det nye ”hele” Europa ud i dag? Hvorfor har den europæiske befolkning i brede træk mistet tilliden til EU?

 

Lykke Friis fik i marts DR’s formidlingspris Rosenkjærprisen for sin evne til at gøre svære problemstillinger forståelige og abstrakte problemstillinger konkrete. Hun fortæller på en måde så nye – og ikke mindst unge – tilhørere bliver fanget.

 

På sin levende og engagerede facon vil Lykke Friis over to aftener i Diamanten tage publikum med ind i fortællinger om Berlinmurens fald med overskrifter som: I det tavse klasseværelse – en fortælling om Europa før Berlinmurens fald, På motorvej til helvede – en fortælling om mødet mellem det gamle og det nye Europa, I Honeckers seng – en fortælling om tyskerne og deres genforening.

 

Der er mange fængende fortællinger at tage af, og derfor foregår de over to aftener. For helhedens skyld vil deltagelse i begge arrangementer være optimalt, men man kan sagtens springe ind i nummer to uden forvirring.

 

Friis er i øvrigt prorektor på Københavns Universitet og yngste medlem af EU’s reflektionsgruppe.

 

Foredragene med Lykke Friis optages og udsendes på radioens P1. Foredragene er tilrettelagt i samarbejde med P1 i anledning af Friis’ tildeling af Rosenkjærprisen.

 

Mandag 19. okt. kl. 19  &  torsdag 29. okt. kl. 19

 

Billetpriser 50/40 kr. Gratis for studerende. Billetter i Diamantens reception og hos billetlugen.dk

 

Kontakt: Kulturproducent Lise Bach Hansen, 3347 4364, lbha@nullkb.dk

Skriv et svar