Den populære norske succesforfatter Lars Saabye Christensen gæster International Forfatterscene i Den Sorte Diamant

Saabye Christensen (f. 1953) tilhører med egne ord ”en generation af forfattere, der egentlig ville have været rockmusikere, men som begyndte at skrive melankolske romaner i stedet for”.

Rockstjerne blev han måske ikke, men hans popularitet er lige så stor. Han er elsket for sine generationshistorier, der emmer af desillusioneret humor og har samlet en stor og trofast fanskare med sin trilogi om ungdom og opvækst i Oslo, der spænder over Beatles (1984), Bly (1990) og Bisættelsen (2008).

Nu kan Saabye Christensen opleves live på Den Sorte Diamant i dialog med Anette Dina Sørensen, litteraturkritiker og journalist på bl.a. Politiken, til en samtale om forfatterens karriere, forfatterskab og seneste roman. I den nyligt udkomne bog Åbent Hus jonglerer forfatteren atter med de litterære genrer og opsøger både farce, tragedie og krimi i fortællingen om det efterhånden lidt for konforme par Cathrin og Will, der for at få lidt pirring og adspredelse ind i hverdagen opsøger ejendomsmægleres åbent hus-arrangemeter for at dyrke sex i fremmede menneskers hjem.

Saabye Christensen blev for alvor et internationalt navn med Halvbroderen (2001). Den tragikomiske slægtsroman indbragte en stribe af priser, heriblandt Nordisk Råds Litteraturpris, og cementerede Saabye Christensens position som en af Norges betydeligste forfattere. Hans litterære univers afsøger konsekvent grænserne mellem det realistiske og det usandsynlige; mellem fiktion og selvbiografi. I sine bøger vender han gang på gang tilbage til det Oslo, hvor han selv har boet det meste af sit liv. På den måde er Saabye Christensen en lokal forfatter, men dog en forfatter, der har formået at bryde langt ud over de lokale grænser og er blevet en af de vigtigste navne på den nordiske, litterære scene.

Arrangementet er en del af Den Sorte Diamants International Forfatterscene, der har opnået bred anerkendelse som Danmarks førende scene for dybdegående litterære foredrag og samtaler, med tidligere besøg af navne som Salman Rushdie, P. O. Enquist og Günther Grass. International Forfatterscene har i løbet af kort tid opnået stor popularitet, og arrangementet vil blive transmitteret på DR2. Læs mere på www.densortediamant.dk

Mandag 7. september kl. 20 i Den Sorte Diamant

Billetpriser 90/60/50 kr. Billetter i Diamantens reception og på www.billetlugen.dk

For kontakt omkring arrangementet: Kulturproducent Lise Bach Hansen, 3347 4364, lbha@nullkb.dk

Skriv et svar