Nyhedsbrev fra Københavns Internationale Teater

??? August = fuld af liv i byen ???

??? Metropolis 1. – 31. august 2009 ???

         WATERFOOLS – Eventyrlig fyrværkeri-forestilling på vand for hele familien

         EX NIHILO – dansende kroppe i byen

         CITY WALKS – opdag byens skjulte eller glemte sider

 

??? BLACK/NORTH SEAS – et kunsteventyr fra Sortehavet og Nordsøen ???

??? LYSLYD – kunstinstallationer i 22 udvalgte byrum ???

??? METROPOLIS på Facebook ???

 

 

August = fuld af liv i byen

Endnu engang kan du glæde dig til en august måned, hvor Københavns Internationale Teater præsenterer en medrivende flydende strøm af kunstneriske oplevelser, du ikke kan se resten af året. I år trækker METROPOLIS for anden gang både danske og udenlandske kunstnere til København. De bruger byen som scene og tilfører helt nye kreative sider til de steder, vi kender så godt, men gør også opmærksom på de hemmelige, mærkelige og helt glemte områder i storbyen.

 

Byen viser sig gennem kunsten som magisk storslående og finurligt betagende. De fleste kunstoplevelser sker i byen – i frie offentlige byrum, hvor det slet ikke giver mening med billetpriser og tælleapparater. Derfor er flere af de kunstneriske byfænomener gratis i år – lige midt i din egen by.

 

Metropolis – festival for kunst og performance i byens rum

I år præsenterer Københavns Internationale Teater for anden gang METROPOLIS – en festival for kunst og performance i byens rum den 1. – 31. august. Her kan du møde teater, dans, kunstinstallationer, ny cirkus og lydkunst, der ikke bare handler om storbyen, men også finder sted midt i den by, du bor i. Byen bliver scene og scenen bliver by.

 

LYSLYD – kunst i spændingsfeltet mellem kreativ innovation og byudvikling

Det innovative udviklingsprojekt LYSLYD udspringer af METROPOLIS, og går i dybden med at videreudvikle nye samarbejdsformer mellem kunst, byudvikling og kreativ innovation. LYSLYD består, ud over en række læringsprogrammer, af 22 byrumsprojekter, hvor lys- og lydkunst samt nye digitale medier bliver integreret i lokale byrum i Albertslund, Gribskov, Hvidovre, Helsingør, Herlev, Høje-Taastrup, Frederiksberg, Køge, Roskilde og København.

 

BLACK/NORTH SEAS – et kunsteventyr fra Sortehavet og Nordsøen

Den turnerende europæiske festival Black/North SEAS gør stop i Danmark. Derfor kan du i Helsingør, Helsingborg og København den 4. – 18. august opleve scenekunst, der er blevet til i metropoler som Odessa, Zagreb, Istanbul, Rotterdam og Sofia.

 

NB: Sidst i juni kan du modtage program for alle tre projekter gratis med posten. Klik her og bestil

 

 

Metropolis 1. – 31. august 2009

Metropolis er nordens største festival for kunst og performance i byens rum. Også i år kan vi præsentere nogle af verdens og Danmarks mest interessante kunstnere inden for det urbane kunstfelt. Oplev den kreative by i aktion, og mærk en lang række af overraskende og spændstige scenekunstneriske værker, når de udfolder sig i din hovedstad København.

 

WATERFOOLS – Eventyrlig fyrværkeriforestilling på vand for hele familien

Den 1. august åbner METROPOLIS med storslået international scenekunst for hele familien – WATERFOOLS. De franske teatermagikere ILOTOPIE skaber en eventyrlig og fantasifuld fyrværkeriforestilling på vand. Og ulig mange andre kunstoplevelser af denne kaliber er det gratis. Sæt allerede nu kryds i kalenderen.

 

EX NIHILO – dansende kroppe i byen

Sanserne kommer i spil, når det franske dansekompagni EX NIHILO fra Marseille planter sig midt i din hverdag på en bænk, en lygtepæl, et busstoppested. Altid i stillinger, som du ellers aldrig ser på din vej gennem byen. De skaber også en stor urban danseperformance på tre centrale pladser i meget forskellige byområder som Enghave Plads, Akseltorv og til sidst Rådhuspladsen. Dansekroppene folder sig ud og går i ét med byens rum. Du står helt tæt på, når EX NIHILO leverer moderne dans i højt tempo. 

 

City Walks – opdag byens skjulte eller glemte sider

METROPOLIS giver dig også nye muligheder for at opdage skjulte eller glemte sider af din by. Den sydafrikanske arkitekt Doung Jahangeer tager dig med gennem byen, og åbner dine øjne for anderledes måder at opfatte din bys arkitektur og historie. Og mens du slentrer igennem byen i en helt anden sammenhæng, kan du blive snøret af brasilianeren Gustavo Ciriaco, der laver en snor-happening. Han indfanger 20 mennesker i en snor, og er du én af dem, kommer du på en sanselig, omvæltende rutchetur gennem én af byens befærdede områder. METROPOLIS’ forskellige City Walks skærper med andre ord dine sanser og oplevelser af byen. Se mere om Metropolis

 

 

BLACK/NORTH SEAS – et kunsteventyr fra Sortehavet og Nordsøen

BLACK/NORTH SEAS er et rejsende kunsteventyr, der afslører fortællinger, billeder og musik fra byer som Istanbul, Odessa, Zagreb, Skegness og Tromsø. Københavns Internationale Teater samarbejder med gadeteaterfestivalen PASSAGE 09, der finder sted i Helsingør og søsterbyen Helsingborg den 4. – 8. august.

 

Programmet består blandt andre af Danmarks internationale performanceikon SIGNA, der totaliscenesætter myten om oraklet Martha Rubin og hendes efterfølgere i ”THE ORACLE’S BOAT”. ’Båden’ lægger til i Helsingør Havn fra den 6. til den 8. august med 55 timers non stop performance. Den kroatiske performancegruppe BADco viser sine originale, interaktive danseperformances ”DELETED MESSAGES” og ”LEAGUE OF TIME” i Pakhus 11, København (15. – 18. august). Se mere om SEAS

 

 

…LYSLYD – kunstinstallationer i 22 udvalgte byrum

LYSLYD-projektet har netop fået 8,5 mio kr. fra EU’s Regionalfond. Det betyder, at der nu er fuld damp på udviklingen af 22 midlertidige byrumsprojekter. De første 11 går i luften til august og den sidste halvdel er klar i februar 2010. I august måned kan man blandt andet opleve performancegruppen Blast Theory, der med performance-spillet Rider Spoke udstyrer publikum med en cykel og en mini computer. Derpå guides de gennem byen, mens de opdager byens skjulte rum. Børn og voksne kan tage til Byparken i Ørestad og bevæge sig ind i Architects of Air’s farveforførende labyrint-installationer. Nogle af jer oplevede dem måske allerede under METROPOLIS 2007 i Rødovre. Se mere om LYSLYD

 

 

METROPOLIS på Facebook

Modtag små urbane fortællinger med billeder og videoer, når du tilmelder dig METROPOLIS gruppen på Facebook. Klik her

 

 

Glæd dig til flere afsløringer i de kommende uger og til at mærke metropolens levende, kreative puls i august måned!

 

 

Med venlig hilsen

 

Københavns Internationale Teater

Trevor Davies & Katrien Verwilt

Kunstnerisk ledelse

 

 

 

Send videre:

Du er altid velkommen til at sende nyhedsbrevet videre til dine venner. De kan tilmelde sig nyhedsbrev fremover ved at sende mail

 

Afmelding af nyhedsbrev:

Husk at sige til, hvis du ikke ønsker at modtage nyhedsbrev. Send mail

Skriv et svar