DR2 Premiere søger praktikant til efteråret 2009

DRs ugentlige filmprogram DR2 Premiere er på kort tid blevet et af DR2s mest sete og mest omdiskuterede programmer. Programmet er båret af filmfaglighed, kritik, humor og visuel energi. Vi søger en praktikant, der vil være en del af redaktionen i programmets tredje sæson.
Læs videre “DR2 Premiere søger praktikant til efteråret 2009”

Praktikant til Besøgstid på P1 og P2, efterår 2009

Vi søger en praktikant til programmet Besøgstid, der sendes hver mandag formiddag på P1 og søndag formiddag på P2.
Læs videre “Praktikant til Besøgstid på P1 og P2, efterår 2009”

DR søger praktikant til Smagsdommerne DR2

Vær del af programmet som dagbladet Politiken elsker at hade. Smagsdommerne er DR2s debatprogram, som hver torsdag diskuterer et udvalg af ugens kulturelle begivenheder under ledelse af Adrian Hughes.
Læs videre “DR søger praktikant til Smagsdommerne DR2”

2 studerende søges til Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum

Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum søger to kollegaer, der kan indgå i et team af undervisningsmedarbejdere. Arbejdet vil primært bestå af undervisning og booking, men man vil også kunne blive tilknyttet andre formidlingsprojekter afhængig af erfaring og interesse.
Læs videre “2 studerende søges til Skoletjenesten på Thorvaldsens Museum”

En aften i det digitale rum

Digitalisering er i dag en uundgåelig del af de fleste menneskers hverdag. Det gælder lige fra det sociale liv på Facebook, betaling af regninger på netbank til den digitale chip i kattens nakke. Også på litteraturens område er digitaliseringen ikke til at komme uden om. Imidlertid har samspillet mellem det digitale og litteraturen ikke været et fænomen, der har fået meget opmærksomhed i den litterære debat i Danmark.

Torsdag d. 30/4 vil vi derfor med en aften i den digitale litteraturs navn sætte fokus på nogle af de centrale diskussioner.
Læs videre “En aften i det digitale rum”

Praktikant i UVM’s kommunikationsenhed

Brænder du for kommunikation og politik?

Som praktikant i Undervisningsministeriets Kommunikationsenhed får du mulighed for at prøve kræfter med både intern og ekstern kommunikation. Fra rekrutteringskampagner over nyhedsreportager til kommunikationsrådgivning.
Læs videre “Praktikant i UVM’s kommunikationsenhed”

Studentermedarbejder

Har du lyst til at tilegne dig en omfattende viden om Thorvaldsens liv og kunst og om europæiske kunst-kredse i 1800-tallets første halvdel? Har du lyst til at publicere og formidle Thorvaldsens private og forretningsmæssige breve og andre historiske kilder i det nye digitale arkiv på Thorvaldsens Museums hjemmeside? Er du god til fremmedsprog, og skriver du letforståeligt og flydende? Så er stillingen som studentermedarbejder i Brevcenteret sikkert noget for dig.
Læs videre “Studentermedarbejder”

Space and Presence : foredrag af Vibeke Jerichau

Foredrag af Vibeke Jerichau i morgen den 30. April kl. 19.30 i Møstings Hus: Damaskus og fotogravureserien Mysterious Space.
Læs videre “Space and Presence : foredrag af Vibeke Jerichau”

Advice A/S: Er du vores nye praktikant?

Er du analytisk og god til at skrive? Vil du være med til at planlægge og føre store kampagner ud i livet? Og har du lyst til at prøve kræfter med konsulentbranchen? Så er du måske en af vores 4 nye kommunikations-praktikanter i efterårssemestret 2009.
Læs videre “Advice A/S: Er du vores nye praktikant?”

Kanon for de mange

I februar i år fik Danmark endnu en kulturkanon, Verdenshistorier er en samling af skønlitterære tekster hentet fra de tolv største flygtninge- og indvandrergrupper, der er repræsenteret i den danske grundskole.
Redaktøren på kanonen Ditte Munch-Hansen fortæller om motivationen for den nye kanon:

“Jeg blev inspireret eller rettere provokeret af kanondebatten, som den tog sig ud i 2006. Der var alt for meget fokus på, at den nye kulturkanon skulle være et politisk projekt – et slags forsvarsværk imod de nye kulturer, der er kommet til landet gennem flygtninge og indvandre. Jeg ville gerne vende det hele lidt på hovedet og spørge: hvad er der egentlig at være bange for? De nye kulturer er ikke en trussel for den danske kultur, men de kan måske tværtimod ses som noget, der kan berige den.”

Men ligger det ikke i selve ideen om en kanon at være ekskluderende? Og er det ikke vores ret som nation at værne om vores kultur? Med Verdenshistorier er ønsket at udvide kanonbegrebet, men er den omvendt ikke også med til at udvande det?

Blå Torsdag byder op til Kanon debat. Med til at starte debatten har vi:

Hans Hauge, Kanonsudvalgsformand 1992
Finn Hauberg Mortensen, Formand for det litterære kanonudvalg 2005
Ditte Munch-Hansen, Kanonredaktør på Verdenshistorier

TORSDAG d. 7 maj kl. 16.15 i Kaffebaren på nordisk